April 2018 |
Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
Torsdag 28. september er det igjen klart for fårikålens festdag.
- Verdt å feire, sier generalsekretær Lars Erik Wallin i Norsk Sau og Geit. Som oppfordrer alle til å kjøpe inn rikelig av nasjonalretten til morgensdagens familemiddag.
Rovviltnemndene i region 4 og 5 fattet i sommer vedtak om uttak av 36 ulver vinteren 2017/2018, inkludert uttak av tre revir. Miljødirektoratet tilrår Klima- og miljødepartementet å redusere kvoten med ett revir.
NSG har satt sammen et ulldømmingssett med tilhørende opplæringsmateriel - til bruk i egen flokk. Du kan bestille settet her.
- Det er ikke riktig at Nortura "subsidierer" Høgfjellslam. Den merprisen sauebøndene i Høgfjellslam mottar, hentes i sin helhet ut i markedet, sier direktør bransje/marked i Nortura Rolf Gjermund Fjeldheim.
I morgen 12. september kåres Årets kokk i Mathallen i Oslo. Med Årets Lam som hovedrett.
- Fantastisk at landets beste kokker omtaler norsk lam på en så positive måte, sier Kjell Erik Berntsen i en kommentar.
Han har prøvd både fly, solcelledrevne viltkameraer og ulike typer radiobjeller.
- Men intet er så effektivt som droner, sier Christer Skreslett fra Hemnes i Nordland. Les mer i Sau og Geit nr. 4/17.
- Mange beitebrukere har en presset økonomi på grunn av alt ekstraarbeidet og utgiftene de har hatt i sommer.
Nå må erstatningsordningene raskt på plass, sier Kjell Erik Berntsen i Norsk Sau og Geit.
- Forutsatt at ullkvaliteten er god nok kan vi foredle 100 tonn mer norsk ull, sier Jan Skrefsrud i Gudbrandsdalen Uldvarefabrik AS. Les mer om mulighetene for å tjene penger på ull i Sau og Geit nr. 4/17.