Banner Banner Banner Banner

Kalender

  Desember 2017
Ma Ti On To Fr
    1 23
45678910
111213 14151617
18192021222324
25262728293031
       

Kongepokal i lam

04.10.2017 | Skrevet av Ole G. Hertzenberg

Med Gilde Hardangerlam på menyen vant Kjell Patrik Ørmen Johnsen fredag - fra Credo Restaurant i Trondheim - NM i Kokkekunst i Grieghallen i Bergen. Han vant kongepokalen og kan kalle seg Norges beste kokk 2017.

Dette er andre gang på kort tid at norsk lam står på menyen i en prestisjefylt norsk kokkekonkurranse. Også sist uke var norsk lam - fra forskjellige regioner - hovedrett under mesterskapet Årets Kokk 2017. Der vinneren får anledning til å konkurrere om verdensmestertittelen i kokkefaget.

- Dette har jeg drømt om i 4 år, sier Norges nye kongepokalvinner!
- Og jeg har jobbet med forberedelsene til NM siden jeg sendte inn konkurransebildet til uttaksjuryen tidlig på våren i år. Oppkjøringen til selve konkurransen startet foralvor i begynnelsen av august, og det er bare helt uvirkelig at vi nå står på toppenav seierspallen, sier Ørmen Johnsen.

Til daglig jobber han på Credo Restaurant i Trondheim. Sammen med hans commis, eller assistent på norsk, Live Krangnes Edvardsen, har han jobbet lange kvelder med forberedelsene til norgesmestersapet.

Høyt nivå
Hoveddommer Haflidi Halldorson er imponert over nivået blant norske kokker.
- Dette er helt i toppen av hva man kan forvente, sier Halldorson. - Norge har utrolig mange engasjerte kokker, og gjennom alle konkuransene og det flotte teamarbeidet blant kokkene i Norge blir nivået bare høyere og høyere. Jeg gleder meg til å følge Kjell Patrik videre i Nordisk Mesterskap, avslutter hoveddommer Halldorson.


Gilde Lam fra Hardanger

- NM i Kokkekunst er en individuell konkurranse der vinneren går videre til Nordisk mesterskap og får Kongepokalen, sier daglig leder Espen Wasenius i Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) i en pressemelding.

Gilde lam fra Hardanger
I årets konkurranse skulle deltakerne komponere en treretters meny til 12 personer hvor råvarene på forhånd var valgt av arrangøren NKL. Forretten skulle være vegetarisk og hovedretten skulle lages på Gilde lam fra Hardanger. Desserten skulle komponeres med økologisk Valrhona sjokolade.

Årets deltagere:

  • Kim Daniel Opseth Norbom fra Strand Restaurant
  • Kjell Patrick Ørmen Johnsen fra Credo Restaurant
  • Sondre Bruvik Ellingstad som jobber freelance
  • Caroline Øverland fra Spiseriet Restaurant Stavanger Konserthus
  • Odd Ivar Jørgensen fra Restaurant Caya
  • Lukasz Brekke fra 4Service Flesland
  • Morten Klever fra Publiko
  • Andre Larsen fra Thon Hotel Lofoten
  • Runa Kvendseth fra Statholdergaarden
  • Richard Eide Sundal fra Scandic St. Olavs plass
  • Frida Netland Berge fra To rom & Kjøkken
  • Jan Erik Hauge fra Palace Grill

 
Norsk Sau og Geit nsg@nsg.no                
Org. nr.: 970 134 808
Besøksadresse Moerveien 2A               
N-1430 Ås
Postadresse Postboks 104                
N-1431 Ås
Kontakt Tlf.: (+47) 23 08 47 70