Banner Banner Banner Banner

Kalender

  Mai 2018
Ma Ti On To Fr
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Meny selger lam fra New Zealand

18.03.2017 | Skrevet av Ole G. Hertzenberg

Betydelig overskudd av norsk lam til tross: Meny selger frossent lam fra New Zealand.
- Jeg tror norske forbrukere vet å skille på god og dårlig kvalitet når de handler inn til helgens lammekjøttmiddag, kommenterer NSGs leder Kjell Erik Berntsen.

Meny selger skrot
- Meny Colosseum på Majorstua i Oslo selger pakker med frossen lammecarré fra New Zealand, melder en opprørt Henrik Steffens fra Majorstua i Oslo til NSG. - Pakkene er på ca. 1 kg og koster kr 329 pr. kg, fortsetter han.
- Det verste er at det er mest bein og fett, det er såvidt det er ørlite kjøtt synlig. At noen kan kjøpe inn slikt skrot - og til en slik pris når vi har et overskudd av lam i Norge - er helt utrolig.
- De som kjøper dette blir sørgelig skuffet og det blir nok lenge til de kjøpe lam igjen - enten det er norsk eller utenlandsk. Jeg frykter at det er flere Meny-butikker som tilbyr dette skrotet, sier Steffens som til daglig driver Norsk Småfeservice og gjennom en mannsalder i embeds medfør har reist Europa rundt og gjennom dette har meget god kjennskaop til lammekjøttkvalitet.


- Mest fett og bein, hevder Henrik Steffens

Ønsker et bredt utbud
- Det stemmer det, vi har både frossent lammekjøtt fra New Zealand og ferskt lammekjøtt fra Gilde i butikken vår, bekrefter Daniel Johansen, ferskvareansvarlig på Meny Colosseum.

- Hvorfor importere fra New Zealand når fryselagrene er fulle av norske kvalitetslam noen bare noen få km unna - her i Oslo? 
- Vi ønsker å tilby kundene et variert spekter av lammekjøtt, også frossent. Det denne kunden fant i frysedisken stammer fra et parti vi fikk inn i januar, forteller sier Johansen. - Noen kunder ønsker seg nemlig litt mer fett på lammekjøttet enn man får på det norske.

Primært norske lam
- Kunden som kontaktet oss mente det var mest fett og bein på pakkene fra New Zealand?
- Det skal jeg jammen gå og sjekke, sier Johansen. - Ellers vil jeg jo understreke at vårt hovedfokus ligger på ferskvarer. I våre manuelle kjøttdisker bugner det nå av ferskt norsk lammekjøtt. Vi selger for tiden rundt 100 kg i uka av dette. Det dypfryste lammet fra New Zealand utgjør bare et hjørne i den ene frysedisken her, nærmest forklarer han.      


- Dagligvarehandelen har lovt å satse på norsk lam framover. Med de kraftige prisreduksjonene Nortura nå tilbyr handelen, skal forbrukerne også nye godt av svært gunstige priser, sier Berntsen. 

Stoler på norske forbrukere
- Gitt dagens landbrukspolitikk er det vanskelig for oss å stoppe importkjøttet. Men jeg setter min lit til at norske forbrukere vet å skille på god og dårlig kvalitet når de skal handle inn til helgens lammekjøttmiddag. Men de kraftige prisreduksjonene som Nortura nå tilbyr handelen, skal kundene også forvente norske lam av topp kvalitet til meget gunstige priser, sier nyvalgt styreleder Kjell Erik Berntsen i Norsk Sau og Geit.    

 

 

 

 

 

 

 
Norsk Sau og Geit nsg@nsg.no                
Org. nr.: 970 134 808
Besøksadresse Moerveien 2A               
N-1430 Ås
Postadresse Postboks 104                
N-1431 Ås
Kontakt Tlf.: (+47) 23 08 47 70