Banner Banner Banner Banner

Kalender

  Juli 2019
Ma Ti On To Fr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       

Sauebønder vil selge mer lammekjøtt

30.05.2018 | Skrevet av Ole G. Hertzenberg

– I dag tilbyr kjøttindustrien spennende produkter av lamme- og sauekjøtt hele året. Men utbudet av sau og lam i butikkene er fortsatt veldig sesongbetont. Det vil vi endre på nå - bl.a. gjennom lørdagens grillaksjon, sier Ole G. Hertzenberg i NSG

Nordmenn flest spiser lamme- og sauekjøtt kun tre ganger i året, om høsten, til jul og til påske.
– Vi er veldig tradisjonsbundet når det kommer til å spise fårekjøtt. Om høsten spiser vi fårikål, til jul pinnekjøtt, og i påsken spiser vi påskelam, sier Ole G. Hertzenberg i Norsk Sau og Geit.

Fra gammelt av var det vanlig å spise sau og lam rett etter tradisjonell slakteperiode.
– I dag tilbyr kjøttindustrien spennende produkter av lamme- og sauekjøtt hele året, men butikkene og kundene har vendt seg til at å spise lammekjøtt er sesongbestemt, sier Hertzenberg.

Les hele nyhetssaken på Newswire ...

Se oversikten over aksjonspunkter i NSGs Grillaksjonen 2018 ...


Lammekjøtt - mye mer enn fårikål og pinnekjøtt ...

 

 

 

 

 
Norsk Sau og Geit nsg@nsg.no                
Org. nr.: 970 134 808
Besøksadresse Moerveien 2A               
N-1430 Ås
Postadresse Postboks 104                
N-1431 Ås
Kontakt (sentralbord) Tlf.: (+47) 23 08 47 70