Banner Banner Banner Banner

Kalender

  Juli 2018
Ma Ti On To Fr
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

- Spør etter lammekjøtt i butikk!

24.11.2017 | Skrevet av Ole G. Hertzenberg

- Nå bør sauebøndeene redusere neste års produksjon. Og spørre etter sau- og lammekjøtt, hver gang vi er i butikken, oppfordrer Kjell Erik Berntsen. Krisen i lammekjøttmarkedet er hovedsak i Sau og Geit 6/17. Les det nå.

 

- Dårlige priser på lammekjøtt. Katastrofalt på sauekjøtt!
- Nå bør vi sauebønder redusere neste års produksjon. Og etterspørre sau- og lammekjøtt hver eneste gang vi er i butikk, oppfordrer styreleder Kjell Erik Berntsen i NSG i neste utgave av Sau og Geit.

Medlemsbladet er nå i trykken. Og kommer "på gata" ca. 7.desember. Men som medlem kan du allerede nå lese hele bladet i digital versjon - på www.nsg.no. Les lenger ned hvordan du gjøre det.

Markedet flyter over av sau-og lammekjøtt. Likevel mottar NSG mange henvendelser fra både sinte sauebønder og frustrerte forbrukere som ikke får tak i det de har behov for av sau eller lam.

Hvor er proppen i varestrømmen?
Kjøttindustrien skylder på dagligvarehandelen for dårlig tilgjengelighet i butikk og kjedene hevder at industrien må skjerpe seg på produktutvikling og forsyning. Hvem har rett? Hvor er proppen i varestrømmen fra sauebonde til bord? Snakker industrien og handelen overhodet ikke sammen?? Hva hindrer dem i å løse dette bedre?


Sau og Geit 6/17 - snart på gata.

Forbrukeren - ballets dronning?
Hvordan er det mulig at det ikke ferskt lammekjøtt å oppdrive i butikk når du vet at det slaktes lam på Norturaanlegget 3 km unna? Hvorfor er det bråstopp på ferske lam i uke 45 (riktignok til fordel for pinnekjøtt) når mange forbrukere synes det er i tidligste laget å spise julemat i begynnelsen av november, men ønsker seg ferske lam ut november? Hvorfor ikke tilby begge deler? Er det kanskje likevel ikke slik at det er "forbrukeren som er ballets dronning?"

Ferske lam hele året - i 2018/19
Disse spørsmålene - og flere til - har vi forsøkt å finne ut av gjennom å intervjue aktørene i varestrømmen, fra sauebønder, via beslutningstakere i kjøttindustrien og til handelen. Og vi har besøkt en butikk sentralt i Oslo som formelig bugner av lekre stykningsdeler av sau og lam. Sånn vil forbrukerne og vi i småfenæringen ha det! Året rundt. Sau og Geit er i denne utgaven dristig nok til å forsøke å gi svaret på hvordan vi kommer dit.

Krev å få snakke med butikksjefen!
På kort sikt handler dette om å få fart på salget - nå. Rett før jul og etter nyttår. Spør etter sau og lam. Om du får til svar at de ikke har; svar at det finnes tonnevis på lager. krev at de bestiller opp det du vil ha. Får du ikke respons; krev å få snakke med butikksjefen og/eller ferskvaresjefen. Ikke gi deg før du har fått fatt i det du ønsker deg! Om handelen mener alvor med at de er forbrukerrettet, så sørger de det. 

10 000 krevende kunder vil ha effekt
Hjelper ikke sier du? Å joda, om en betydelig del av 11 000 NSG-medlemmer opptrer på denne måten i butikk vil det garantert hjelpe. Og det skader ikke om du oppfordrer familemedlemmer og venner til å være like "krevende" - til å gjøre det samme. Handelen hevder at de liker krevende kunder. La oss se om de virkelig mener det.

Les mer på www.nsg.no
Synes du dette høres interessant ut? Ønsker du å lese mer? Da logger du deg inn med medlemsnummer - og vips har du hele bladet tilgjengelig. Er du ikke medlem, men ønsker å lese bladet, kan du selv ordne medlemsskap via www.nsg.no. Du kan også kontakte lokallaget, fylkeslaget - eller NSG sentralt på 23084770. Eller du sender oss en e-post om dette på nsg@nsg.no.        

Lykke til! :)    

 

 

 

 

 

 
Norsk Sau og Geit nsg@nsg.no                
Org. nr.: 970 134 808
Besøksadresse Moerveien 2A               
N-1430 Ås
Postadresse Postboks 104                
N-1431 Ås
Kontakt Tlf.: (+47) 23 08 47 70