Banner Banner Banner Banner

Kalender

  Mai 2018
Ma Ti On To Fr
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Velkommen til beiteseminar 21.juni!

18.06.2017 | Skrevet av Ole G. Hertzenberg

I samarbeid med Animalia, Bondelaget og Småbrukarlaget inviterer NSG 21. juni til beiteseminar. Årets hovedtema er "Dyrevelferd hos sau i utmark". Lær mer om beiteadferd, beitedyktighet, normaltap og dyrevelferd.

«Bærekraft i beitenæringa» er et nystartet samarbeidsprosjekt. Målsettingene er å spre kunnskap om beitedyr og beitebruk i Norge. Målgruppen er media, embedsverk, miljøorganisasjoner, politikere og ellers alle som har interesse for beitebruk i utmark.

Tid:               21. juni 2017 kl. 09.00 - 16.00
Sted:             Landbrukets Hus, Oslo
Pris:              kr 250 inkludert lunsj
Påmelding:    Påmelding skjer via denne linken ...

Lokale beiteressurser
Saueholdet er rikt på norske kulturtradisjoner som både næringa og befolkningen ønsker å ivareta. Norge er også et grasland som både kan og bør produsere mat på grønne og fornybare naturressurser. Beitenæringas bidrag til bærekraftig matproduksjon handler om å ta i bruk grasressursene der de er, over hele landet. Slik opprettholder vi distriktsbosetting og kulturlandskap, samtidig som at våre mattradisjoner har verdifulle ringvirkninger for arbeidsplasser, næringsutvikling, turisme og biologisk mangfold.

Ny kunnskap
Norsk landbruk er i stadig utvikling, og beitenæringa er intet unntak. Gjennom flere tiår har saueholdet i Norge hatt fokus på avl, beitebruk og fôring, organisering i beitelag, dyrevelferd, politikk og marked, teknologisk utvikling, og mer. Samtidig har forskning, bransjeaktører, samvirker og myndigheter bidratt til ny kunnskap og utvikling av systemer for drift, økonomi og helse i sauenæringa.


Dyrevelferd i utmark - ett av temaene på fagdagen

Må synliggjøres
Ei samlet beitenæring ønsker å synliggjøre våre framskritt, arbeidsmetoder og fokusområder. Fagdag «Bærekraft i beitenæringa» er et samarbeid mellom Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit, Animalia og Norsk Bonde- og Småbrukarlag, og arrangeres for første gang i 2017. Vi håper fagdagen blir den første i en årlig tradisjon som sprer kunnskap og interesse rundt beitedyr og beitebruk i Norge. Årets tema er «Dyrevelferd hos sau på utmarksbeite». Her vil både atferd og velferd hos sau på utmarksbeite belyses, samt normaltap, sykdomsutfordringer og beitedyktighet.

Saueholdet i Norge er avhengig av utmarksbeiting, og næringa er derfor svært opptatt av at helse, velferd og miljø er til dyrenes beste. Samtidig ønsker vi at flere skal få innsyn i og informasjon om høsting av våre utmarksressurser. Vi ønsker derfor velkommen til fagdag om «Bærekraft i beitenæringa», og til et innholdsrikt arrangement om dyrevelferd hos sau i utmark!

 

 

 
Norsk Sau og Geit nsg@nsg.no                
Org. nr.: 970 134 808
Besøksadresse Moerveien 2A               
N-1430 Ås
Postadresse Postboks 104                
N-1431 Ås
Kontakt Tlf.: (+47) 23 08 47 70