Jens Ola Lundstad (t.v.) assisterte dommer Erlend Yttri. ASG-leder Stein
Bentstuen var sekretær. Her bedømmes værene til Even Anders Tosterud, 
og én av dem gikk helt til topps.Årets kåring ble ikke som før på grunn av situasjonen vi har med korona. Men avslarbeidet til sauebøndene i Akershus har på ingen måte ikke avtatt. 171 værer fra 23 besetninger ble påmeldt, noe som er flere enn året før. Og med anbefalte smitteverntiltak gikk kåringa fint.

Som vanlig, og som det jo også bør være under en kåring, kom ikke alle gjennom nåløyet. Største gruppe som ble stilt var som vanlig NKS, hvor det var 94 som fikk sin dom. Av disse kunne 75 reise hjem med lilla øremerke. Fem pelsværer og seks hvit spæl ble også kåret. Av svartfjes fikk to av tre dommerens godkjenning, og det samme for farget spæl. Av gammalnorsk spæl ble 36 værer kåret. 

Se totaloversikten her

HER ER EN OVERSIKT OVER LAM SOM ER TIL SALGS 
(pr. 06.10.2020)

Dommer for NKS var Erlend Yttri. For øvrige raser var det Pål Kjorstad som ga dommen.

Pål Kjorstad (t.v.) ble assistert av Hans Kristian Ørbæk.
Alle som ankom kåringsområdet på Nannestad Hestesportssenter søndag 4. oktober ble av smittevernmessige hensyn registrert med navn og klokkeslett, og det kunne delta bre én person fra hver besetning. Det var satt opp sperrebånd foran bingene slik at meter'n kunne overholdes, og med kun én person fra hver besetning ble det ikke så mange mennesker på området. Hver eier hadde også fått et bestemt tidspunkt for når de skulle møte opp.

Eieren av væren som gikk helt til topps på lista er Even Anders Tosterud fra Feiring.

Her finner du resultatene for NKS

Her finner du resultatene for hvit spæl og pels.

For andre raser er det ingen teknisk løsning for å få ut resultatlister.
 

Se flere bilder fra kåringa her