Sauene ble fraktet til fastlandet med en flåte med påhengsmotor. Foto/video: Unni Aspelien Lilleeng og Bjørnhild Skjerven Evensen

Sauene, som tilhører Marianne Aas og Arne Ruud i Nannestad, ville på langtur i sommer. Og de ville bade også. Da de ankom Trevatna i Søndre land Oppland la de like godt på svøm ut til ei øy de nok syntes så fin ut.

Det var Bjørnhild Skjerven Evensen som oppdaget sauene. Hun sto og malte hytta de har ved vannet, og trodde først hun hørte feil da det virket som det brekte ute på øya like ved hytta.

Se video nederst i saken.

Til Oppland Arbeiderblad forteller hun lyden ble tydeligere, og ute i vannet så hun ei søye med to lam som hadde lagt på svøm de rundt femti meterne inn mot fastlandet.

LES HELE SAKEN I OPPLAND ARBEIDERBLAD (for abonnenter)

– De snudde heldigvis, og søya og det ene lammet svømte tilbake. Det andre lammet fortsatte inn til fastlandet, forteller hytteeieren fra Reinsvoll til avisen.

Det siste lammet svømte senere tilbake til øya.

De kontaktet en de kjenner som via Facebook fikk kontakt med eierne i Nannestad. Saueeierne hadde sett at sauen, som hadde GPS, var i ferd med komme langt bort fra sitt vanlige beiteområde og planla å hente dem hjem. Imidlertid mistet GPS-en kontakten en periode, og de måtte vente.

Marianne Aas og Arne Ruud fikk med seg Roger Sollien og reiste til Trevatna. Det fikk de hjelp av Bjørnhild Skjerven Evensen og mannen Kai Werner Evensen som også hadde med seg et vennepar.

Med flåte med påhengsmotor ble sauene fraktet tilbake til fastlandet.

SE VIDEO FRA REDNINGSAKSJONEN HER