Bussturen gikk nedover fra helt øverst i fylket og nedover til Bærum for å plukke opp siste rest. Vel fremme på første gården møter vi en entusiastisk ung mann, som akkurat har trent hunden sin ute på jordet. Arne Christoffer Sand ønsket oss velkommen til gården og startet med å fortelle litt om hvordan han gjør det i daglig arbeid.

Vi fikk en god innføring i hvordan dagen ser ut, og hvordan han jobber i fjøset. Det brukes aktivt hund i fjøset, og vi fikk innføring i hvordan han fôret og hvordan fjøssystemet fungerer i praksis.

 

Arne Christoffer Sand Foto: Sara Nilsen

Det ble også demonstrert en ny type vekt han har gått til anskaffelse av, og de fleste var aktive med å stille spørsmål om kostnader og tidsbruk.

Vi dro så videre til gården til Jon Sand. Her var det fokus på hvordan han har klart å utnytte gamle bygninger. Vi fikk se inne fjøs, og fjøs med utegang løsning. Han, i likhet med sin sønn, bruker mye hundene i arbeidet, og forklarte godt hvordan sorteringssystemet fungerte. Mange var aktive også her med å stille spørsmål om ulike løsninger, og Jon svarte godt.

Sist dro vi til Marius Mehren, som driver økologisk, og hadde satt opp et veldig økonomisk treveggers fjøs. Her var det lagt opp på litt samme måten som hos Arne Christoffer, men hadde ikke betong underlag, og var lagt opp veldig mye enklere.

Foto: Sara Nilsen

Etter besøkene dro vi videre til Renskaug Vertsgård. De driver økologisk med Høylandsfe, og vi fikk smake gode høylandsfe karbonader med økologiske pølser og tilbehør. Alle virket godt fornøyde når vi satte nesen hjem igjen.

Takk for en hyggelig tur!

 

                                                                                                                                          

 Jon Sand med hund

Marius Mehren

Fjøs hos Jon Sand

Cathinka Kjelstrup, Arne Christoffer Sand, Jon Sand, Knut Birkeland og Kjetil Fagerlund