Fjøstid med lokalprodusert mat på Lunder gård på Frogner
Denne gangen ble Fjøstid arrangert av Nes Romerike Sau og Geit. Vertskapet var Ole Rustad på Lunder gård på Frogner.
På Lunder gård er hoveddrifta korn, og sauetallet er nøye tilpasset beiteareal. Vi var ni personer som tok turen til kveldens medlemstreff. Husbonden selv ga oss både morsomme og innholdsrike historier fra gården som stammet helt tilbake til 1700-tallet. Alt fra da utedoen dro med vinden til at halve tømmerkassa til hovedhuset ble solgt. Og nå i nyere tid da låven brant.
Vi var også en tur i fjøset og tittet på sauen, studerte Ole sin løsning både for fôring og lammegjømme. Hele veien fløt praten og latteren satt løst.
Den lokalproduserte maten falt i smak, alle spiste og alt ble smakt på, og ikke var det noe særlig rester igjen heller!
Tusen takk for at vi fikk komme, Ole! Vi hadde det kjempehyggelig.
Sigrid Skorve Larsen