Sau på timeplanen under Landbrukshelga
Årets tema for sau under Landbrukshelga 2014 er beitebruk, bygninger og økonomi.
For andre året på rad er det duket for sauekurs på Landbrukshelga i Akershus. Kurset heter «Sauen - krussedull og fårikål» og arrangeres i samarbeid mellom Akershus Sau og Geit og Nortura.
– Årets kurs inneholder litt andre temaer enn fjorårets kurs. Det betyr at om du deltok i fjor er et ingenting i veien for å få et nytt lærerikt kurs også i år. Landbrukshelga arrangeres som vanlig på Hurdalsjøen Hotell, sier Mina Sjuve, nestleder i Akershus Sau og Geit.
OBS! PÅMELDINGSFRIST ER 6. JANUAR
Program:
Lørdag 25. januar
- Effektiv utnyttelse av tilgjengelige beiteressurser - mål, planlegging og gjennomføring. Utmarksbeite: Øivind Gurandsrud, sauebonde i Buskerud. Innmarksbeite: Rune Sandklev, sauebonde i Østfold. Bøndene vil også dele noen småsmarte løsninger de har på sin gård.
- Bygninger til sau med vekt på praktiske løsninger og tidsbruk v/Eirik Kolbjørnshus, fagrådgiver bygg Nortura.
Søndag 26. januar
- God drift viktigere enn størrelse? Effektivitet i saueholdet. v/ Eivinn Fjellhammer, Agri Analyse
I tillegg er det felles åpningsforedrag med fokus på betydningen av Akershusmat samt festmiddag lørdag kveld. Stian Carstensen kommer og underholder.
Kursleder på sauekurset er Erling Skurdal, Nortura.
– Bli med å få et faglig og sosialt påfyll samt ny inspirasjon til forbedring av egen drift. Vi ses på sauekurs, sier Sjuve.