For andre året på rad er det duket for sauekurs på Landbrukshelga i Akershus.  Kurset heter «Sauen - krussedull og fårikål» og arrangeres i samarbeid mellom Akershus Sau og Geit og Nortura.

– Årets kurs inneholder litt andre temaer enn fjorårets kurs. Det betyr at om du deltok i fjor er et ingenting i veien for å få et nytt lærerikt kurs også i år. Landbrukshelga arrangeres som vanlig på Hurdalsjøen Hotell, sier Mina Sjuve, nestleder i Akershus Sau og Geit. 

OBS! PÅMELDINGSFRIST ER 6. JANUAR

Gå til påmeldingsskjema her

Program:
Lørdag 25. januar
- Effektiv utnyttelse av tilgjengelige beiteressurser - mål, planlegging og gjennomføring. Utmarksbeite: Øivind Gurandsrud, sauebonde i Buskerud. Innmarksbeite: Rune Sandklev, sauebonde i Østfold. Bøndene vil også dele noen småsmarte løsninger de har på sin gård. 

- Bygninger til sau med vekt på praktiske løsninger og tidsbruk v/Eirik Kolbjørnshus, fagrådgiver bygg Nortura.

Søndag 26. januar 
- God drift viktigere enn størrelse? Effektivitet i saueholdet. v/ Eivinn Fjellhammer, Agri Analyse

I tillegg er det felles åpningsforedrag med fokus på betydningen av Akershusmat samt festmiddag lørdag kveld. Stian Carstensen kommer og underholder. 

Kursleder på sauekurset er Erling Skurdal, Nortura. 

– Bli med å få et faglig og sosialt påfyll samt ny inspirasjon til forbedring av egen drift. Vi ses på sauekurs, sier Sjuve

MER OM KURSENE OG PÅMELDING FINNER DU HER