Klart for tredobbelt NM i sau
I helga kåres hele tre norgesmestre på Fosen i Sør-Trøndelang: NM i bruk av gjeterhund, NM i saueklipping og NM i ullhåndtering. Du kan følge mesterskapene via www.nsg.no eller www.nmfosen.no.
I helga kåres hele tre norgesmestre på Fosen i Sør-Trøndelang: NM i bruk av gjeterhund, NM i saueklipping og NM i ullhåndtering. Du kan følge mesterskapene via www.nsg.no eller www.nmfosen.no.
Med Gilde Hardangerlam på menyen vant Kjell Patrik Ørmen Johnsen fredag - fra Credo Restaurant i Trondheim - NM i Kokkekunst i Grieghallen i Bergen. Han vant kongepokalen og kan kalle seg Norges beste kokk 2017.
Torsdag 28. september er det igjen klart for fårikålens festdag.
- Verdt å feire, sier generalsekretær Lars Erik Wallin i Norsk Sau og Geit. Som oppfordrer alle til å kjøpe inn rikelig av nasjonalretten til morgensdagens familemiddag.
- Det er ikke riktig at Nortura "subsidierer" Høgfjellslam. Den merprisen sauebøndene i Høgfjellslam mottar, hentes i sin helhet ut i markedet, sier direktør bransje/marked i Nortura Rolf Gjermund Fjeldheim.
I morgen 12. september kåres Årets kokk i Mathallen i Oslo. Med Årets Lam som hovedrett.
- Fantastisk at landets beste kokker omtaler norsk lam på en så positive måte, sier Kjell Erik Berntsen i en kommentar.
Han har prøvd både fly, solcelledrevne viltkameraer og ulike typer radiobjeller.
- Men intet er så effektivt som droner, sier Christer Skreslett fra Hemnes i Nordland. Les mer i Sau og Geit nr. 4/17.
- Mange beitebrukere har en presset økonomi på grunn av alt ekstraarbeidet og utgiftene de har hatt i sommer.
Nå må erstatningsordningene raskt på plass, sier Kjell Erik Berntsen i Norsk Sau og Geit.
- Forutsatt at ullkvaliteten er god nok kan vi foredle 100 tonn mer norsk ull, sier Jan Skrefsrud i Gudbrandsdalen Uldvarefabrik AS. Les mer om mulighetene for å tjene penger på ull i Sau og Geit nr. 4/17.
Høgfjellslam SA øker sauebondens fortjeneste med nær 20 %. Les mer om dette i Sau og Geit nr. 4/17. Bladet kommer "på gata" om en ukes tid. Men er du medlem i NSG kan du allerede nå lese bladet i digital versjon.....