Norsk lam er en fantastisk råvare i verdensklasse, og i disse dager bugner butikkhyllene med årets ferske lammekjøtt. Den siste torsdagen i september er Fårikålens Festdag - dette ble bestemt av Opplysningskontoret for egg og kjøtt i 1999. 

La oss minne forbrukeren på at det fårikål er tradisjonsmat på sitt beste: kortreist og bærekraftig. Ferskt kjøtt produsert på naturgitte ressurser i kombinasjon med norsk kål og poteter. I tillegg er det enkel festmat som nesten lager seg selv – alt du trenger er en stor kjele og litt tid. Kan det bli bedre?

Norges nasjonalrett
Fårikål er et ekte rotnorsk fenomen som har fortsatt holder stand mot fredagstaco og pizza. I 1972 stemte det norske folk, via NRK Nitimen, inn fårikål som nasjonalrett i hard konkurranse med kjøttkaker. I 2014 utlyste daværende Mat- og landbruksminister Sylvi Listhaug konkurransen på nytt. Også denne gang lød det rungende svaret: Fårikål! 

Mange bruksområder
Fårikålkjøtt kan gjerne brukes til mer enn nasjonalretten – lammekjøtt som blir kokt lenge blir utrolig mørt og godt. Du kan fint lage lammegryter av ulikt slag, og variere med krydder og grønnsaker. På nettsidene til MatPrat finner du mange oppskrifter.

Vel bekomme!