Alle tre konkurranser ble avviklet på Austrått Gård på Ørlandet i Sør-Trøndelag.

Rogalendingene Kringeland og Håkull vant klare seire og viste med all mulig tydelighet at de for tiden er Norges desidert beste innenfor saueklipping og ullhåndtering. Åsmund Kringeland vant foran opplendingene Sindre Myhrsveen og Lars Sønstevoldhaugen.

Gerhard Håkull, Rogaland, vant det åpne mesterskapet i ullsortering - klart foran seks britiske kvinner (fra både England, Skotland og Wales). Først på 8. plassen dukket neste nordmann opp; Inga Lill Rossevatn fra Vest-Agder som for øvrig ble beste norske i den åpne juniorklassen i saueklipping der walisisk Ben Hammer stakk av med seieren.


Åsmund Langeland og Gerhard Håkull, begge Rogaland, i aksjon.

Jevnt i gjeterhund
Den ferske verdens- og europamesteren Torbjørn Jaran Knive fra Buskerud fikk i gjeterhundkonkurransen overaskende hard kamp av Jan Briskeby fra Oppland som deltok med hunden Torre.  Men Knive avgjorde til slutt matchen til sin fordel og vant gull og sølv med hundene Gin og Bea. Briskeby måtte ta til takke med bronse.


Jaran bekreftet i helga at han er best i Norge på gjeterhund. På bronseplass Jan Briskeby og på fjerdeplass Linn Kristin Flaten.

Historisk grunn
Årets mesterskap ble avviklet på historisk grunn i Sør-Trøndelag; på Austrått Gård på Ørlandet/Fosen i Sør-Trøndelag. Gjeterhundkonkurransen ble avviklet i på de store jordene ned mot Trondheimsfjorden og saueklipping og ullhåndtering ble gjennomført i den enorme låven på gården som i middelalderen utgjorde i sentrum for Fru Inger til Austrått sitt enorme eiendoms- og maktimperium. 

Krevende forhold
Gjeterhundkonkurransen ble gjennomført i meget variabelt vær; fra opphold og sol til piskende regnvær og fem grader i lufta. Som førte til at både hunder og førere virkelig fikk prøvd seg. Men som så ofte ellers; de beste er ofte de beste - kanskje spesielt under slike vanskelige forhold.

God stemning
Innendørskonkurransene saueklipping og ullhåndtering ble avviklet på en spesialbygd scene i den enorme låven på Austrått. Dramatikken på scenen ble løftet - vekselsvis av en intens speaker som snakket både på inn- og utpust samt country- og rockemusikk på full styrke. Det var åpenbart at de 2-300 tilskuerne som fulgte klippe- og ullhåndteringskonkurransen frydet seg over både stemningen, prestasjonene og barserveringen.

Vellykket arrangement
- Vi har ikke full oversikt enda, men tror vel at vi totalt hadde nær 1 500 tilskuere innom her i løpet av disse tre dagene, sier en godt fornøyd men også godt sliten NM-sjef Stig-Runar Størdal.
- Jeg sier som Samaranch etter OL i 94: NM på Fosen er definitivt «the best games ever», sa styreleder Kjell Erik Berntsen til stormende applaus under festmiddagen lørdag kveld. Han takket spesielt de frivillige som stilte opp i et stort antall:
- Uten dere hadde det ikke vært mulig for NSG å avvikle slike mesterskap, minte han om.

Se samtlige resultater på www.nmfosen.no