Serien heter "A Way with Dogs" og viser førere og hunder som konkurrerer for å vinne CSJ trofeet. Det er opprinnelig Ceri Rundle og hennes firma CSJ som startet prosjektet. CSJ produserer hundefor, i hovedsak til aktive hunder og flere førere i Storbritannia bruker dette.

I første sesong var det i hovedsak førere fra Wales som var med. De konkurrerte i grupper og kvalifiserte seg til en finale. Dommer for eventen var Aled Owen, som har vunnet World Trial to ganger.

I andre sesong som kommer til høsten er det følgende førere som er invitert:

 1. Katy Cropper (England)
 2. Angie Driscoll (Wales)
 3. Kevin Evans (Wales)
 4. Derek Fisher (USA)
 5. Michael Gallagher (Ireland)
 6. Neil Gillon (Scotland)
 7. Ricky Hutchinson (England)
 8. Jaran Knive (Norway)
 9. Toddy Lambe (Ireland)
 10. Allistair Lyttle (Ireland)
 11. Mosse Magnusson (Scotland)
 12. James McCloskey (Ireland)
 13. Aled Owen (Wales)
 14. Sergio Perello (England)
 15. Nigel Watkins (Wales)

Det er et ganske intenst startfelt og det er ikke overraskende at flesteparten er fra Storbritannia. Serien skal filmes i september og det er både VM vinnere, EM vinnere, Supreme Championship vinnere og nasjonale mestere iblant deltagerne. Dommere for konkurransen skal være Sue Main og Andy Jackman, som er kjente dommere i Storbritannia. Selvom de fleste står representert med landet de bor i, så er Mosse Magnusson fra Sverige opprinnelig og Sergio Perello er fra Mallorca, Spania. Michael Gallagher har bodd i Canada flere år og Angie Driscoll vokste opp i New Zealand.


Fra venstre: Kevin Evans, Jaran Knive og Serge van der Zweep.  Både Kevin og Jaran er med i den nye serien.

Konkurransen skal være på gården til den kjente H.Glyn Jones, som er faren til Ceri Rundle. Glyn Jones var en stor inspirasjon for flere kjente førere i Norge og dette inkludert Jaran Knive. Jaran's Akersborg Maico som har flere avkom her til lands stammer fra Glyn Jones sine Bwlch linjer og Ceri sine Moel linjer. Spesielt med disse linjene sier Ceri at de hadde et veldig naturlig hent, noe som førere i Norge har satt høyt på listen over egenskaper viktige for en gjeterhund.


Maico sin stamtavle, hvor man ser både Bwlch og Moel navnene.

Hvis du vil se første sesong av "A Way with Dogs" finner du den her... Hver episode varer ca. 30 min.

Mer om førerne og hva de har prestert finner du på bloggen til CSJ her...