Dugnadsinnsats
Lokale NSG-lag har sendt inn ønsker om geografiske områder, og valg av butikker ble gjort av Gilde. Totalt stilte 22 lokallag opp, fordelt på 9 fylker. NSGs medlemmer grillet og delte ut smaksprøver sammen med oppskrifter og reklamemateriell. Representanter fra Gilde var også tilstede, og informerte om produktene som ble delt ut. I butikkene var fryse- og kjøledisken fylt med delikatesser av lammekjøtt til grillen, slik at besøkende kunne ta med seg varer hjem.

Vellykkede aksjoner
Målet med grillaksjonene er å utvide bruksområdet for lam- og kjekjøtt, og slik øke forbruket. Medlemmene rapporterte om vellykkede aksjoner med positive tilbakemeldinger fra publikum, og mange smaksprøver som ble delt ut. Produktene ble grillet var blant annet rødvinsmarinert fårefilet, lammekoteletter, krydra grillskiver og Thulefjord lammepølse. Særlig populær var lammepølsa. Dette var også en unik mulighet for sauebøndene til å fortelle forbrukerne om sin produksjon.

Nye aksjoner til høsten
Det er planlagt flere aksjoner til høsten, hvor vi vil fokusere på andre produkter. Vi kommer tilbake med mer informasjon om datoer.