Grillaksjonen er eit samarbeid mellom Oppland Bonde og Småbrukarlag og Oppland Sau og Geit.

Nortura Rudshøgda sponser med 10 lam, som er oppdelt og klare til og leggast på grillen. Representantar for OBS og OSG vil stå utanfor utvalde Kiwi-butikkar og grille og gje smaksprøver til kundane. Inne i butikkane er det sørga for at det finns godt utvalg av rettane, slik at kundane som likar dette kan gå rett inn og kjøpa det smakfulle og saftige lammekjøttet til gunstige priser. Ansvarlige for opplegget er Terje Holen frå Oppland Bonde og Småbrukarlag og Arnfinn Beito frå Oppland Sau og Geit. Sjå oversikt over butikkane nedanfor.

- Vi oppfordrer alle som les denne artikkelen om å dela den med venner og kjendte og planleggja lignande tiltak i lokalområdet sitt, oppmoder Pål Kjorstad i Oppland Sau og Geit.

- Eit kjempegodt initiativ, seier styreleiar Kjell Erik Berntsen i Norsk Sau og Geit som håper at andre lokal- og fylkeslag let seg inspirere til setet igang liknande utover våren. - Slikt vil garantert føre til at salet av lammekjøt auker, meiner han. 

Her kan du smake nygrilla lammekjøtt i morgon laurdag 8.april:

Lillehammer Kiwi Røyslimoen
Gausdal Kiwi Segalstad Bru
Øyer  Kiwii Hafjell
Ringebu Kiwi Ringebu
Vinstra Kiwi Vinstra
Otta Kiwi Otta
Dombås Kiwi Dombås
Dokka Kiwi Dokka
Aurdal Kiwi Aurdal
Beitostølen Kiwi Beitostølen