Sauebøndene griller lam ved 118 butikker

I regi av Norsk Sau og Geit gjentar sauebøndene lørdag 2. juni kl. 12-16 fjorårets suksess med en omfattende grillaksjon. Grillaksjonen er i år utvidet til hele 118 butikker, mot 42 i fjor. Aksjonen gjennomføres som et gedigent samarbeidsprosjekt der NSG har fått massiv hjelp fra Nortura og et par KLF-slakterier til den praktiske gjennomføringen. Grillingen skjer utenfor en butikk det er gjort konkret avtale om et samarbeid (se oversikt vedlagt nedenfor).

Nortura leverer kjøttvarer som Gilde grillskiver av lam, Gilde Hverdagslam lårskiver, Gilde rødvinsmarinert fårefilet, Thulefjord lammepølser, samt utstyr til grilling, reklamemateriell, og oppskriftsbrosjyren "Lam på grillen" . Også KLF-bedriftene Horn Slakteri og Furuseth Slakteri bidrar på enkeltarrangementer. Kjøttbedriftene sørger både for at grillagene har nok å grille utenfor butikkene og at det er rikelig med grillvarer å få kjøpt  inne i butikkene. Norsk Sau og Geit stiller med caps og infobrosjyre om småfeholdets betydning for kulturlandskapspleie.

Fantastisk oppslutning
-
En fantastisk oppslutning fra NSGs lokallag. Sauebønder over hele landet dropper denne ene dagen alt som har med lamming, beiteslipp og slått å gjøre – for å demonstrere for norske forbrukere hvor fantastisk norsk lammekjøtt er på grillen. Enkelte plasser grilles det også kjekjøtt. Håpet er at dette skal bidra til at lammekjøtt i større grad blir et helårsprodukt.

- Dette prosjektet hadde vært helt umulig å gjennomføre uten samarbeidet med Norturas salgskonsulenter og sjefskoordinator Torstein Dahl. De gjør en fantastisk innsats.

Nærmere informasjon:
Norsk Sau og Geit v/Ole G. Hertzenberg, tlf. 90100442

Se oversikten over aksjonspunkter i NSGs Grillaksjonen 2018 ...

Se nyhetsmelding fra Newswire ...

 


2. juni kl.12 - 16: Sauebønder over hele landet deler ut smaksprøver av lam utenfor en butikk nær deg. Bildet er hentet fra fjorårets aksjon - i dette tilfellet i Bø,Telemark.