- Jeg må si jeg ble både oppgitt og forbannet da jeg leste Sau og Geit nr. 5 - der Nortura omtaler CapTech som noe revulosjonerende nytt. Denne teknologien, som gjøre det mulig å lagre lam som ferskvare i 100 dager, introduserte vi jo på Golanlegget allerede i 1997, forteller en irritert Slettemoen.

Lite skjedd på 20 år
På slutten av 90-tallet solgte han selskapet Hallingskarvet Produkter, som allerede hadde tatt inn denne teknologien fra New Zealland, til Nortura. Siden mener han lite har skjedd på lammekjøttfronten.
- Hadde Nortura satt CapTech i arbeid på slutten av 90-tallet og samtidig stimulert til jevn slakting fra august til desember, ville lam vært et helårsprodukt for lenge siden. Det er tragisk at vi ikke har kommet lenger, sier han.

Les mer på www.nsg.no
Synes du dette høres interessant ut? Ønsker du å lese mer? Er du medlem skal du ha fått bladet i posten. Som medlem kan du også kan logge du deg inn med medlemsnummer på www.nsg.no - og lese hele bladet på nett,

Er du ikke medlem, men ønsker å lese bladet, kan du selv ordne medlemsskap via www.nsg.no. Du kan også kontakte lokallaget, fylkeslaget - eller NSG sentralt på 23084770. Eller du sender oss en e-post om dette på nsg@nsg.no.