Sauebønder vil selge mer lammekjøtt
– I dag tilbyr kjøttindustrien spennende produkter av lamme- og sauekjøtt hele året. Men utbudet av sau og lam i butikkene er fortsatt veldig sesongbetont. Det vil vi endre på nå - bl.a. gjennom lørdagens grillaksjon, sier Ole G. Hertzenberg i NSG
Nordmenn flest spiser lamme- og sauekjøtt kun tre ganger i året, om høsten, til jul og til påske.
– Vi er veldig tradisjonsbundet når det kommer til å spise fårekjøtt. Om høsten spiser vi fårikål, til jul pinnekjøtt, og i påsken spiser vi påskelam, sier Ole G. Hertzenberg i Norsk Sau og Geit.
Fra gammelt av var det vanlig å spise sau og lam rett etter tradisjonell slakteperiode.
– I dag tilbyr kjøttindustrien spennende produkter av lamme- og sauekjøtt hele året, men butikkene og kundene har vendt seg til at å spise lammekjøtt er sesongbestemt, sier Hertzenberg.
Les hele nyhetssaken på Newswire ...
Se oversikten over aksjonspunkter i NSGs Grillaksjonen 2018 ...
Lammekjøtt - mye mer enn fårikål og pinnekjøtt ...