- Umulig å få tak i lammekjøtt!
- Jeg leser i avisen at fryselagrene flommer over av lammekjøtt. Men det er nærmest umulig å få tak i lammekjøtt i butikk. Hvem er det som ikke gjør jobben sin, spør en oppgitt Harald Lillestrøm fra Hamar?
Les mer i Sau og Geit nr. 1/17.
- Det var vel siste uka i oktober at jeg fikk så inni granskauen lyst på fårikål, forteller Harald Lillestrøm fra Furnes ved Hamar. - Jeg lest jo i avisa at det var i ferd med å bli overskudd og var ikke i nærheten å tenke at dette skulle bli et problem. Var først innom et par butikker på Furnes. Nei, der fantes det ikke lam - verken i ferskt eller fryst form. Dro så videre til neste butikk på Hamar. Men heller ikke her var det lam å oppdrive.
Hamarmannen fikk aldri tak i fårikålkjøttet han var så lysten på
- Ubegripelig
Til slutt hadde han vært innom 9 (!) butikker i både Coop, Norgesgruppen og REMA. Uten å få med seg så mye som en lammeskank.
- Dette er jo helt ubegripelig. Overskudd av lammekjøtt, men umulig å få tak i. Her må det jo være noe riv ruskende galt et eller annet sted. Var det sånn at man kjørte lammeslaktene fra slakteriet og rett inn på fryselager - uten å prøve å få solgte det ferskt i butikk, spør han retorisk.
Lyst til å lese mer? Sau og Geit nr. 1/17 kommer ut på papir 12. februar.
Er du medlem i NSG kan du allerede nå logge deg inn på Medlembladet her på www.nsg.no og ved hjelp av medlemsnummeret ditt få tilgang til bladet i digital versjon.