Banner Banner Banner Banner

Kalender

  April 2021
Ma Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       

Ferske saueslakt til engrospris!

05.11.2019 | Skrevet av Anne-Cath. Grimstad

Alle medlemmer i Nortura kan nå bestille og kjøpe saueslakt til engrospris, levert ut fra slakterienes medlemsbutikker over hele landet.

–  Kampanjeperioden for slakting av sau er i gang og vil vare i 3-4 uker framover. Dermed er ferskt saueslakt tilgjengelig som medlemskjøp, sier direktør Medlem i Nortura, Karin Marie Røhne.

Tilfeldig sau
Ved medlemskjøp kan Norturamedlemmer kjøpe kjøtt til engrospris via slakterikonsernets mange medlemsbutikker. Det er ingen mengdebegrensning, men man kan ikke bestille slakt av egne dyr. Under betegnelsen «tilfeldig sau», dvs. sau fra ulike årganger, kan Norturamedlemmene bestille hele saueskrotter, kløyvd i to (ryggmarg er fjernet) og pakket i lukket plastsekk. Slaktet prises med engrospris. Det er også mulig å få slaktet grovpartert mot et tillegg på noen kroner per kilo.

Ønsker man derimot sine egne dyr, må man enten benytte seg av «Returslakt» (momsfritt uttak av maksimalt 300 kilo kjøtt per år til eget bruk) eller «Nisjeavtale» (inngått avtale om kjøp av eget slakt, etter ordinær avregning og tilbakekjøp av hele slakteskrotten til engrospris, levert på slakteriets rampe).

Hele landet
En storstilt aksjon i regi av NSG i Troms og Finnmark og Nortura Nord-Norge førte i fjor høst til at sauebøndene i nord tok ut i alt 25 tonn sauekjøtt som medlemskjøp i oktober og november i fjor. Kjøttet ble brukt av medlemmene selv eller solgt videre til familie og bekjente for en rimelig penge, noe som både reduserte lageret, gav bøndene en ekstrainntekt og dekket en lenge etterspurt vare i markedet. Ordningen med medlemskjøp på denne måten er imidlertid standard i Nortura, og gjelder hele landet.

Frossent sauekjøtt
Nortura har en del anlegg som ikke slakter sau. Da kan det kanskje være aktuelt å bestille frossent sauekjøtt gjennom medlemsbutikken i stedet. Frossent kjøtt kan for øvrig bestilles og kjøpes hele året, mens bestillingen av fersk gjelder i den perioden saueslaktinga pågår.                                                                                                                                   

Bestille
Ønsker du å bidra til å øke forbruket av sauekjøtt, eller har du eller noen du kjenner problemer med å få tak i kjøtt fra ung/voksen sau?

Ta kontakt med nærmeste medlemsbutikk. Oversikt finner du her: https://medlem.nortura.no/organisasjon/kontaktinfo/medlemsbutikk/

 

HENTER SLAKT: Sauebøndene i Nord-Norge som i fjor bestilte saueskrotter som medlemskjøp, måtte selv hente kjøtter ved slakteriet. Her mottar fylkesleder i Troms, Jan Ottar Østring, en skrott fra rampa ved Nortura Målselv.

 

 

 

 
Norsk Sau og Geit nsg@nsg.no                
Org. nr.: 970 134 808
Besøksadresse Moerveien 2A               
N-1430 Ås
Postadresse Postboks 104                
N-1431 Ås
Kontakt (sentralbord) Tlf.: (+47) 23 08 47 70