Vest Agder Gjeterhundklubb arrangerte i år fylkesmesterskap på Sangesland i starten av oktober. I øsende regn og god vind fikk deltakerene testet både hørselen til hundene og regntøyet. I år var Jan Egil Orthe overlegen og tok hele pallen med sine tre hunder Lucy på første plass, Gillian på andre og Working Power's Snorri på tredje plass. Desverre var det bare tre hunder påmeldt i klasse en, der stakk Øystein Hadland av med seieren og godkjent prøve med hunden Nesbakkens Lexi.

På bildet: Jan Egil Orthe med hundene Gillien, Lucy og Snorri.

Foto: Nina Mølland

16-18 oktober var det duket for NM i bruk av gjeterhund i Rogaland. Vest Agder hadde i år seks plasser. Laget som kvalifiserte seg og reiste var Rune Landås med Djerv's Gnist og Djerv's Uno, Øystein Hadland med Hippi, Jannicke Mestad med Working Power's Insta, Svein Berge med Aggi og Nina Mølland med Working Power's Bris. Flere ekvipasjer fikk gode runde, best gjorde Rune og to år unge Gnist det. De kvalifisere seg til finalen og tok en flott syvende plass. Vi gratulerer!

24 og 25 oktober var det atter en gang Gjeterhundklubb sin tur til å arrangere ei runde i Norgesserien. Denne gangen ble prøven arrangert i Lyngdal hos Svein Berge. Det ble et godt arrangement og flere fra Vest Agder gjorde det godt. Lørdagen tok Rune Landås fjerde plassen med sin Gnist søndagen kapret samme ekvipasje første plassen mens Jan Egil Orthe tok andre plassen med Lucy og sjetteplass med Gillian. 

VInnerene lørdag 24 oktober: Fra venstre: 1. Jan Tore Veland med Tiril, 101 poeng. 2. Glenn Nodland med Nemi, 101 poeng. 3. Aleksander Strøm med Ciora, 97 poeng. 4. Rune Landås med Gnist, 96 poeng. 5. Audun Seilen med Allie, 95 poeng. 6. Arvid Årdal med Mac, 94 poeng.

Foto: Miriam Lemme

Søndag 25 oktober: 1. Rune Landås med Gnist, 105 poeng 2. Jan Egil Orthe med Lucy, 103 poeng 3. Arvid Årdal med Dexter, 102 poeng 4. Glenn Nodland med Nemi, 102 poeng 5. Glenn Nodland med Mac, 98 poeng 6. Jan Egil Orthe med Gillian, 97 poeng

Foto: Miriam Lemme

Så langt har det, til tross for corona situasjonen, blitt en flott sesong. Gjeterhundklubben er fornøyde med arrangementene som har blitt arrangert, men ønsker gjerne at enda flere melder seg på og hiver seg ut i en klasse en:-)