Norsk Sau og Geit sendte søknad tidligere i vinter om å få CEA, TNS og GP registrert i Dogweb. For CEA og TNS vil det være tilgjengelige skjemaer som kan fylles inn og sendes til kennelklubben. GP blir administrert mellom NKK og NSG.

Søknaden har vært til behandling og CEA og TNS går er nå mulig å registrere i Dogweb hos NKK. Det er Optigen som er godkjent laboratorium for testene.

GP er det mer praktiske ting som må på plass for å få i orden. Vi fikk beskjed om at det var fullt mulig å få dette inn, men skal ha opp dette på samarbeidsmøte med NKK som skal avholdes i løpet av våren/sommeren.

Til dere som har problemer med NKK om dagen, hvis det står på "Min Side" at dere ikke er aktive medlemmer gjør dette ingenting. Dette er bare på grunn av systemet med fakturering hos NKK. Om dere skal melde inn valpekull eller lignende er dette fullt mulig, og når dere kommer til et valg hvor det står man må være medlem så kan man trykke ned en gardin og velge at man er medlem av NSG eller Jeger og Fisker forbundet. Skriv inn NSG medlemsnummer og alt skal gå i orden.

Har dere problemer så ta kontakt med meg. Det holder å være medlem av NSG, og om da de påstår noe annet inne på medlemsservice så er det feil. Har rettet litt på dem i det siste så det bør hjelpe. Vi er raseklubb for Border Collie og Working Kelpie, og har samme rettigheter som alle andre. De har sperret selve databasen Dogweb for noen av våre brukere, og dette arbeider vi med å ordne, og er også tema på samarbeidsmøtet.

Sak landsmøtet 2015

Det er også slik at om det skal være registreringskrav for Border Collie så må det fattes et vedtak på årsmøtet i raseklubben. Det er sendt inn sak fra avlsrådet, gjennom Gjeterhundrådet og landsstyret på dette til landsmøtet 2015. Der er det bedt om å godkjenne følgende krav til rasen: Godkjent Bruksprov (GP), og CEA (DNA-test) på alle dyr som skal i avl. Mer om dette kommer etter landsmøtet.

 

Cathinka Kjelstrup

Gjeterhundansvarlig