I finalen i Norgesserien deltar de 35 beste hundene etter resultatene fra innledende runder. Det har aldri vært så mange hunder startende i Norgesserien og det har vært 253 hunder som har deltatt i hele serien.

Finalen gikk i Ørsta i flotte omgivelser i Sæbø, og Møre og Romdal Gjeterhundlag var arrangør. (foto: Cathinka Kjelstrup)

Norgesserien har i år vært fordelt med flere prøver rundt om i landet, og det har aldri vært så stort trykk på påmelding som det har vært i år, enda det var lagt til rette for flere prøver i år i kvalifiseringsrundene. Det er en positiv utvikling med både antall deltagere og hunder, gjeterhund er mer populært i Norge enn noensinne.

Premiene til finalen - top 20 fikk pokal og pengepremier. Oversikt over pengepremiene ligger på hjemmesiden til norgesserien.

Top 20 fra finalen i Ørsta med premier!

Torbjørn Jaran Knive tok en trippel, og kom på 1. plass med Bea, 2.plass med Akersborg Siri og 3.plass med Gin.

Sammenlagtliste for norgesserien 2016


Landslag 2017

Landslaget for neste år er også regnet ut. Disse blir kontaktet for bekreftelse av plass, og reserver blir også tilskrevet. Det skal ordnes en landslagssamling tidlig i 2017 for disse. De 8 beste skal gå EM på hjemmebane i august, og alle 15 er kvalifisert til VM i nederland i juli.

Landslag 2017