Gjeterhundrådet og prøvenemnda bruker statistikken, og kommentarene som kommer inn fra fylkene, for å bestemme den neste sesongen. Prøvenemnda arbeider tett på Norgesserien, og sender sitt arbeid videre til godkjenning hos gjeterhundrådet, som igjen får sine godkjenninger av styret i Norsk Sau og Geit. 

Det er viktig å ta vare på fylkene sine interesser, men også å vekte flertallet. Beslutningene som blir gjort gjøres alltid på bakgrunn av hva som er best for hele landet. Det er viktig også at poeng som kommer frem, som kan gjøres bedre, tas hensyn til. I reglene til Norgesserien står det at Norgesserien hele tiden skal være i forkant av utviklingen av gjeterhundprøver, som også betyr at nye ting vil prøves ut, men endres om det ikke fungerer.

I 2021, ble det sendt ut evalueringer etter hver landsprøve helg og en spørreundersøkelser i slutten av sesongen. En liten trend er at responsen på undersøkelsene var lavere mot slutten av året.

I den siste spørreundersøkelse/høringen stiller Prøvenemda spørsmål rundt hvordan Norgesserien er arrangert i 2021, hva som fungerer, og hva som ikke fungerer. Dette er for å få et bilde av hvordan fylkene tenker rundt arrangering av større arrangement, og gir en pekepinn på hvordan vi bør organisere Norgesserien i fremtiden.

Det var 13 av 15 fylker som svarte på spørreundersøkelsen; Østfold, Akershus, Hedmark, Oppland, Buskerud, Vestfold, Aust-Agder, Vest-Agder, Rogaland,
Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag.

Alle fylkene har huket av for at de har styrebehandlet spørreundersøkelsen.

De fleste fylkene mener det er tilstrekkelig tid til å melde seg på prøvene, men ikke alle. Derfor er det i 2022 forlenget påmeldingenstiden mellom hver gang det åpner for nye puljer å melde seg på.

Fylkene er relativt enig om at informasjonen om påmelding og frister er tilstrekkelig publisert.

Antall startende på prøver er et relativt delt tema, men en rød tråd i kommentarene er at arrangør bør få velge antall deltagere selv. Noen av kommentaren peker også til at når på året prøven arrangeres har mye å si, for eksempel i starten av august er det lysere lenger, enn hva det er i slutten av september. Tilgangen på antall sau i de forskjellige månedene kan også være en faktor. Det var derfor ønskelig for gjeterhundrådet å gi alle fylkene muligheten å velge hvor mange deltagere de hadde kapasitet til, 45, 50 eller 55 deltagere.

Ca. 60 % av fylkene ønker at vi fortsetter med prøveordningen fra 2021 (2 prøvehelger), ca 40 % ønker at vi går tilbake til sånn det ble arrangert i 2020 (3 prøvehelger). For å ta hensyn til alle fylkene sine ønsker, ble Norgesserien låst i 3 år, hvor et år hadde oppsettet fra 2020 og de to neste årene har oppsettet fra 2021.

Det foregår sanking på forskjellige tider i hele landet, noen er ferdige i august, mens noen holder på til helt ut i oktober. For å få et bilde på hva som kan passe de forskjellige fylkene ble dette spørsmålet også lagt til. Dette for å se om det fortsatt skal være to helger fredet i september.

Siste spørsmålet i undersøkelsen ble spurt med samme bakgrunn som forrige spørsmål, og for å måle om dette kan være et alternativ