I helgen gikk EM for unghunder av stabelen. De hadde to kvalifiserende prøver, og finale til slutt. Ti deltagere gikk videre sammenlagt til finalen. Konkurransen er et frivillig initiativ fra Serge og Ellen van der Zweep. Unghunder fra hele Europa kan melde seg på, og fordelingen går på meritter og land.

Flere av de Norske utmerket seg første dagen. Det var vanskelige forhold, og sauene minnet mye om spælsau.

Deltagerne fra Norge i helgen var:

Jane Espevoll - Iris

Jane gjorde et godt løp første konkurransen og lå på en 15. plass med Iris første dagen. Desverre ble det brudd i andre konkurransen. (Foto: Jane Espevoll)

Karin Mattson - Bill

Bill og Karin gjorde to jevnt gode løp begge dager med Bill, men med vanskelige forhold på drivingen var det ikke enkelt. (Foto: Jan Passchier)

Arne Christoffer Sand - Caddy

Caddy fikk en flott 7.plass i andre runde, men var uheldig første dagen og gikk ut på tid i delingen. De fikk likevel en 14. plass sammenlagt. (Foto: Cathinka Kjelstrup)

Torbjørn Jaran Knive  - Akersborg Fibula

Jaran og Fibula som også vant Nordisk Nursery gjorde en flott figur i Nederland. Første dagen endte med 13.plass, og andre dagen med en fjerde plass. Dermed var de kvalifisert til finalen som nr. 6 sammenlagt. Desverre ble det brudd i finalen, men Fibula er bare 1. år, så vi ser nok henne også til neste år.

Geir Marring - Marve

Geir og Marve gjorde det sterkt innledende med en 8.plass første dagen, og havnet på 17. plass totalt i første konkurransen. Desverre ble det brudd i andre konkurransen. Marve er også helbror til Bea. (Foto: Jan Passchier)

Linn Kristin Flaten - Spottie

Spottie og Linn Kristin var uheldige første dagen med utgang og gikk ut på tid i delingen. Andre dagen gikk det mye bedre for dem, men dette holdt desverre ikke sammenlagt. (Foto: Jan Passchier)

Jane Kristiansen - Yolo

Jane og Yolo hadde litt trøbbel med driving og gikk ut på tid begge dager i deling og ved trakt. Yolo kan enda gå et år til i nursery, så vi ser nok henne neste år også. (Foto: Jan Passchier)

Torbjørn Jaran Knive - Bea

Jaran og Bea gjorde to gode løp begge dager. Etter første runde lå Bea på 7. plass. og andre dagen gjennomførte de med en 10.plass. Bea vant Norske Nurseryen 2013, og vant også EM 2013. Hun kvalifiserte seg til finalen med en 9.plass sammenlagt, og gjorde et kanonløp i finalen. (Foto: Jan Passchier)

Karin Mattson - Jill

Karin og Jill gjorde det veldig godt første runde og endte med en 12.plass første dag, og med en jevn andre runde ble det akkurat utenfor finalen i sammendraget med en 11.plass. (Foto: Jan Passchier)

Arne Christoffer Sand - Akersborg Zero (Frøken)

Arne og Zero gjorde en god første runde, men hadde litt trøbbel på drivinga her, dermed havnet de på 24. plass. Andre dagen forbedret de seg og havnet da på en 16.plass i sammendraget. Zero er bare 1.år og vi ser nok henne også neste år. (Foto: Karin Mattson)

Martin-Andrè Helgesen - Prada

Martin og Prada var uheldige første dagen med et brudd, men kom seg godt gjennom andre dagen. Dette holdt likevel ikke til en god plassering i sammendraget. (Foto: Jan Passchier)

Jo Agnar Hansen - Kemi Gaga

Jo Agnar og Gaga var uhelidge første dagen og gikk ut på tid, men avsluttet godt andre dagen. Dette holdt likvel da ikke til en finaleplass, men ble en god 17. plass i sammendraget. (Foto: Jan Passchier)

Finale

Det ble bestemt at 10stk skulle gå videre til finale, og eneste norske i finalen ble Jaran med Fibula og Bea. Resten var fra Wales. Jaran gjorde et godt løp med Bea, og flere av de gode fra de innledende falt igjennom. Ingen resultater kom ut før finalen var ferdig, og det var tett mellom de beste. Jaran ble da ropt opp som vinner med Bea til stor glede for normennene (og svenskene heia også på normannen).

Jaran og Bea vant, med Kevin Evans på 2. og 3. plass.(Foto: Jan Passchier)

Fullstendig sammenlagt liste finner du her.