Det var egentlig Osterøy Sau og Geit som skulle arrangere finalen på Osterøy, men på grunn av noen komplikasjoner, ble ansvaret flyttet over til Nord-Hordaland gjeterhundlag. Det ble derfor flyttet fra Osterøy til Romarheim, og de fra Osterøy Sau og Geit kom å hjalp til under hele prøven.

Unge talent

Nursery, eller unghundmesterskap er en konkurranse for unghunder under tre år dagen kvalifiseringen blir avholdt. Prøven går over to dager i klasse 3 med både deling og singling hvis forholdene gir rom for det, noe det gjorde i helgens finale. Resultatene sammenlagt blir regnet ut slik: Beste poengsummen ganger tre, pluss den dårligste poengsummen.

Det våte Vestlandet

Det er som vanlig en litt våt start i Hordaland, heldigvis var det ikke mye regn som kom. Sauen er av rasen villsau, som er en type sau som er lett på bena, og det er bra fart i. Banen var passe stor for en nursery hund, med ca. 250 meters hent, og en relativt lang driving. Tilslutt skulle alle ekvipasjer gjøre både deling, kve og singling, dette er momenter som ofte tas med på høyeste nivå av gjeterhundprøver. Den største utfordringen på lørdagen var utgangen og hentet, det var der de fleste mistet mest poeng. Noen av hundene så ikke helt sauen som gjorde at de måtte dirigeres i riktig retning som resulterte i poengtap.

Likevel imponerte mange av hundene med høye poengsummer i en så ung alder.

Lørdagens resultat
PLASSFØRERHUND
🥇Torkjel SolbakkenNO33495/21 Ronja
🥈Andreas EklundNL/377509 Molly
🥉Jon SandNO49031/20 Slip
4.Jan Tore VelandNO36500/21 Sansa
5.Karin MattssonS00/371227 Kemi Jet
6.Jon SandS00/375661 Jini

Siste store gjeterhundprøve for sesongen

Det var kaldt og regnfylt på søndagen, banen var snudd litt på. Hentet var flyttet litt til høyre, og trukket litt ut, og drivingen var snudd. Det var litt våtere på søndagen, men sauene gikk fint. Det er veldig mange gode unghunder her og nivået så ut til å øke med dag 2. Utover dagen lettet regnet opp, det er de beste som gikk til slutt, så spenningen var høy.

Søndagens resultat
PLASSFØRERHUND
🥇Mattsson KarinKemi Jet
🥈Hindenes SanderTræet's Pipp
🥉Solbakken TorkjelRonja
4.Engan FinnKrokangårdens Zelda
5.Gystøl JoneMeg
6.Veland Jan ToreSansa

 

Sammenlagt resultat
PLASSFØRERHUND
🥇Solbakken TorkjelRonja
🥈Mattsson KarinKemi Jet
🥉Hindenes SanderTræet"s Pipp
4.Veland Jan ToreSansa
5.Engan FinnKrokangårdens Zelda
6.Andersen PetterFlipp

Sammenlagt fra nursery finner du her

 

Vinner av Norsk Nursery og Oppdretter av beste norskfødte unghund.

Torkjel Solbakken - Ronja