Banner Banner Banner Banner

Kalender

  September 2020
Ma Ti On To Fr
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
       

Informasjon om gjeterhundaktivitet

15.05.2020 | Skrevet av Urda Blichfeldt

Gjeterhundrådet har nå vedtatt at det åpnes for gjeterhundaktivtet igjen, forutsatt at gjeldende smittevernregler følges.

Gjeterhundrådet har hatt møte 12. mai og behandlet en rekke viktige saker. Referat fra møtet er godkjent av sentralstyret i Norsk Sau og Geit, og legges nå ut.

Møtereferat fra Gjeterhundrådet

Ny informasjon fra myndighetene gjorde at vi nå kunne gjøre vedtak om å starte opp gjeterhundaktivitet fremover. Grunnregel for alt som er vedtatt, er at til enhver tid gjeldende smittevernregler skal følges. Det er den enkeltes ansvar å beskytte seg selv, samt sørge for at en ikke smitter andre. 

Veileder
Det er laget en veileder for aktivitet i regi av NSG. Den sier litt om antall personer, tiltak som arrangør plikter å følge etc. Veilederen blir justert når ny relevant informasjon fra myndighetene kommer.

Distriktsprøver, kurs, treningssamlinger etc. 
Distriktsprøver, kurs og gjeterhundtreninger kan starte opp igjen, gitt at en følger veileder. Det bør være gode muligheter å få i gang mye godt gjeterhundarbeid rundt i landet. 

Større prøver nasjonalt (NS, NNS, NM, NN)
Ved å følge regler for smittevern, skal det være mulig å gjennomføre disse som planlagt. 
Veileder tar utgangspunkt i situasjonen per 15.05.2020, så eksakt hvordan høstens arrangement, f.eks. NM blir gjennomført i detalj, vil måtte tas fortløpende når en vet mer om smittesituasjonen da. 
Det er jobbet med å få Norgesserien så oversiktlig og god som mulig. Planlagte prøver juni og juli er flyttet til august. Påmelding er også utsatt. Vi mener dette vil være positivt for sesongen.

Landslaget
«Hvert år oppnevner Norsk Sau og Geit et landslag som skal representere Norge i internasjonale og nordiske gjeterhundkonkurranser. Det er hund og fører sammen som blir tatt ut, og hver fører kan stille med inntil to hunder i de internasjonale konkurransene». I og med at det nå er lagt opp til at full kvalifiseringssesong kan gjennomføres, ble det besluttet å kjøre kvalifisering etter gjeldende regler. 

VM er flyttet til 2021, og det har vært en diskusjon om hvem som bør få muligheten til å stille på det norske landslaget. Gjeterhundrådet har full forståelse for at det her er delte meninger, og at det vil være argument i begge retninger. Dette er eksempel på saker vi gjerne skulle vært foruten. Som leder av Gjeterhundrådet er jeg stolt over rådsmedlemmenes evne til å snakke sak og sette felleskapets beste først når vanskelige saker skal debatteres og vedtas. Er trygg på at det er tilfelle her òg. 

Takk til alle som gjør en flott jobb for felleskapet. Pandemien har vist at det er felleskap som gjelder, så fortsett med det! 

Lykke til med sesongen! 

Gjeterhundrådet NSG
Audun Seilen, leder

 

Karianne Kjelstrup (gjeterhundrådgiver) er tilgjengelig mandag-fredag, kl. 9-16.
Telefon: 416 77 607

Ved henvendelser vedr. gjeterhund send mail til gjeterhund@nsg.no

Siste oppdateringer:

Oppdateres hver torsdag:
- Hunde og valpeformidling
- Terminliste

 

Knytt medlemskapet ditt til NKK her...

 

 

 

 
Norsk Sau og Geit nsg@nsg.no                
Org. nr.: 970 134 808
Besøksadresse Moerveien 2A               
N-1430 Ås
Postadresse Postboks 104                
N-1431 Ås
Kontakt (sentralbord) Tlf.: (+47) 23 08 47 70