Banner Banner Banner Banner

    

 

Kalender

  August 2020
Ma Ti On To Fr
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Fylkesmesterskapet i Rogaland 2020

07.06.2020 | Skrevet av Anita Vikingstad

Årets fylkesmesterskap i Rogaland arrangeres lørdag 3. oktober i Nord-Rogaland, med Haugaland gjeterhundnemnd som medarrangør.

Lørdag, 3. oktober arrangeres Fylkesmesterskapet i Rogaland 2019 i Nord-Rogaland, i samarbeid med Haugaland gjeterhundnemnd. Mesterskapet er åpent for ekvipasjer i klasse III, hjemmehørende i Rogaland fylke. Dommer på mesterskapet blir Arne Loftsgarden. 

På årsmøtet 2020 i RGL ble dato for FM vedtatt, samt egne vedtekter for FM.  FM arrangeres med en innledende runde. Prøven inneholder elementene utgang, løsing, inndriving, driving, deling og kve. Sauene kan være umerkede eller merkede.
De 10 beste ekvipasjene fra innledende runde går videre til finale, som inneholder elementene utgang, løsing, inndriving, driving, deling, kve og singling. Sauene skal være merkede. 

Nærmere informasjon om sted, oppstartstidspunkt og annen praktisk informasjon vil bli publisert her på siden. 

I tettpakket prøveprogram i dagens gjeterhund-Norge, har det dessverre ikke vært mulig å unngå kollisjoner med andre prøver.  På grunn av EM og at prøvenemnda har tildelt Hordaland NS-prøve i den tradisjonelle FM-helga, så har dette ført til en del forflytninger i det vanlige prøveprogrammet.  Vi har hatt gjentakende dialog med Hordaland angående muligheter for samarbeid rundt FM i de to fylkene i år, men dette har ikke vært mulig. Dermed vil ene dagen av NS-prøven i Hordaland og FM i Rogaland foregå på samme dag. Vi ønsker naturligvis at flest mulig skal kunne delta, og håper å unngå kollisjoner neste år.  Med et stadig tettere prøveprogram i Norge kan dette allikevel bli vanskelig å unngå også framover.   

Påmelding

Her er lenke til påmeldingsskjema. (Lenke kommer).  

Startavgiften på 350 kr per ekvipasje skal være betalt senest før konkurransedagens oppstart  Innbetales til kontonr: 3250.10.23395. Merk med "FM". Når startlistene er publisert er påmeldingen bindende, og man må betale startavgiften for alle påmeldte ekvipasjer uavhengig av om man starter eller ei.

Det er satt en begrensning til tre hunder per fører. Påmeldingsskjemaet gir mulighet for å melde på fire hunder, men man er da ikke garantert deltakelse av fjerde hund.  Nærmere beskjed vil bli gitt til de dette gjelder. NB! Å betale startavgift for for fjerde hund er ingen garanti for at man får starte. Vi anbefaler derfor å vente med å betale for fjerde hund til klarsignal blir gitt. 

Startlister

Her er lenker til startlistene  (Lenke kommer).

Resultater

Her er resultatlista innledende runde (Lenke kommer).

Her er resultatlista for finalen (Lenke kommer).

Smittevern (Covid - 19)

Alle bes om å forholde seg til enhver tid gjeldende anmodninger fra Folkehelseinstituttet. Vi viser også til NSGs veileder for arrangementer i denne perioden, særlig relevante punkter for deltakere på gjeterhundkonkurranser: 

  • Hunder oppstalles i bil utenom når den enkelte hund er i aksjon eller må luftes.
  • Inntil videre (15. juni):
    • Ikke åpent for publikum (utover nødvendig hjelpepersonell)
    • Ikke servering
    • Kun personer med permanent opphold i Norge
    • Ikke samlet premieutdeling

 

 
Rogaland Gjeterhundlag
Org. nr.:987101997 
 
Postadresse
Vetrhusvegen 109 4244 Nesflaten
 
Kontakt 
E-post: rogaland.gjeterhundlag@gmail.com
Tlf.: (+47) 46647979