Løten og Vang Beitelag sitt tradisjonelle seterstevne ble avholdt nå i helga. Dette er et arrangemang som har tradisjoner flere tiår bakover. Det har alltid vært en festlig sammenkomst med små og store representanter fra laget. Ei trivelig uformell samling uten dagsorden med et mål for øyet, Nemlig bare å ha ei trivelig stund med gode kolleger og venner.

Stålsetermarka sankelag som var årets arrangør hadde lagt treffet til vakre Vensetra. Den gamle setervollen, som ligger dypt inne i skogene mellom Løten og Elverum, viste seg fra sin beste side i sola på lørdagsettermiddagen. Bestillingen på godt vær var kommet fram i tide. Etter en grå formiddag med duskregn klarnet det opp til sommerens varmeste og beste kveld så langt.

De gamle ærverdige seterbygningene har nok opplevd mye i sine år på setervollen. Likevel tror vi det er lenge siden det har vært slikt liv der som nå på lørdag.  Små og store kom og gikk fra tidlig ettermiddag og langt utover i de små timer.

Grillen ble fyrt, kaffe og bakst servert i tillegg til natursti og trivelig samvær for alle frammøtte. De yngste, som alle gikk gjennom naturstien med glans, ble premiert.

Slike tradisjoner skaper samhold og trivsel blandt små og store beitebrukere.Timene på setervollen er en opplevelse de yngste forhåpentligvis vil huske i lang tid. Latter og lek med gode venner skasper gode minner som de alltid vil bære med seg. Utveksling av erfaringer og historier hører jo alltid med i slike lag. En historie behøver jo ikke nødvendigvis å være sann for å være god. Så lenge latteren sitter løst så kommer erfaringsvis historiene på løpende bånd. Det ble det mange av utover kvelden.