På en helg i månedskifte september/oktober samlet vi 10 kursdeltakere på Godager, oppi Furnesåsen. Lite visste de hva som sto fremfor seg når de hadde valgt å melde seg på tre dagers klippe kurs med hoved instruktør Bård Nordrum. 

I tillegg var det tre drevne hjelpeinstruktører som skulle sørge for at både folk og fe ble ljoset trygt igjennom håndteringen av klippeutstyret, Stein-Timo Søreng, Ana Leira og Simen Saug Lie. 

Etter kort presentasjon av alle deltakere som deltok fra Drøbak i Sør, til Engerdal i Nord var det tid for og ta for seg noe teoretisk før man tar fatt i håndstykket. 
Mye HMS innledningsvis, før Bård tok med seg flokken får å starte klippingen. Det er nemlig lettere å gjennomgå teori, etter man har høstet noen erfaringer i praksis. 

Deretter virket det som helga tok full fart, og plutselig sto det 10 ivrige kursdeltakere med et utdelt diplom hver seg.
Det var en både faglig og sosial helg hvor det ble servert mat som karbonader, lapskaus, kjøttsaus og pasta, med litt kake til dessert.
Mange titalls sauer var frisert for vinteren, og det var så og si ikke en eneste skramme å se. 
Med andre ord, en helg med gode resultater! 


Takk til instuktører for flott innsats. Og takk til Per Joar og Anne Lene Nesthun for lån av lokaler.

For å se bilder fra klippekurs, trykk her