Vi var 17 stk som møtte på på Staur for å få en god kikk på værene. Runar Myrvold kjenner veldig godt til værene og tok med seg en og en vær frem til glasset så alle kunne få se. Her var det bare å komme med ønsker, alle fikk se det de ville.  Værene er tydelig godt vant til håndteringen, så å gå i bånd var ikke noe stress for disse flotte karene. I går var ønskene NKS, hvit spel, farget spel, GNS, svartfjes, grå trøndersau, blæset og suffolk.

 

Det er 17 ulike raser i katalogen, men det er veldig lurt å følge med på nettet før man skal bestille. Her får man viktig informasjon, f.eks. ved værer som ikke vil avgi sæd eller at kvaliteten ikke er god nok for levering. Indekser kan også gå litt opp og ned. I katalogen er det 57 nye norske værer! Som NSG uttaler selv: "Så beskjedne og nøkterne som vi er i NSG, så har vi litt tungt for å si noe pent om dem. Skriver vi noe, så er det som regel noe negtivt". Men de kan trygt skrive noe positivt også, var mye pent å se på i går. 

Vi må få gratulerer Stein Pedersen og Hege Sletli fra Vang i Hedmark som har fått inn væren "Linus"- 201303044 i år. Veldig gøy at det er flere hedmarkinger på Staur!

I høst er det kun frossen sæd å få bestilt, husk å sette opp reserver. Det hjelper mannskapet på seminstasjonen veldig! Det er bare å bestille, de gjør klart dunken etter seminstart, ikke etter bestillingsdato. 

Ønsker alle som skal inseminere lykke til!

Tusen takk til Staur seminstasjon som tok oss så godt i mot i en veldig travel hverdag.