Banner Banner Banner Banner

Kalender

  Februar 2021
Ma Ti On To Fr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
       
       

Husk: Båndtvang fra 1.april

03.04.2018 | Skrevet av Kari Anne Kaxrud Wilberg

For fjerde året på rad kjører Norsk Sau og Geit holdningskampanjen #hundibånd. Kampanjen er rettet mot hundeeiere om bruk av bånd på hund mellom 1. april og 20. august. 

Hensikten med kampanjeserien er - på en positiv måte - å spre kunnskap som gir grunnlag for gode avgjørelser i hundeholdet. Årets kampanje handler om at vi som ferdes i naturen skal opptre respektfullt der vi ferdes - også med hund. Vi må spille på lag med naturen og tilpasse oss lovverk, årstid, lokale forhold og andre dyr og mennesker.

- Det er båndtvang mellom 1. april og 20. august - i flere områder er det i tillegg lokale utvidelser gjennom kommunale forskrifter. Denne tidsperioden er en sårbar tid for både viltlevende dyr og fugler, samt våre husdyr når de er på beite. Det er viktig at vi viser respekt slik at viltlet og husyras behov ivaretas i denne perioden, sier leder i NSG, Kjell Erik Berntsen.

NSG oppfordrer alle til å dele kampanjen på hjemmesider, Facebook og Instagram med #hundibånd

Kampanjen og kampanjeplakaten kan benyttes etter eget ønske og kan deles ut til f.eks., kommune, hundeklubber osv. Plakaten kan også lamineneres og henges opp nær beiter, på stier, etc. hvor folk med hund ferdes. Husk å innhente tillatelse før du henger opp noe.

Kampanjeplakat i A4 som kan skrives ut
Kampanjebilde til facebook
Tekstfil med kampanjetekst


Holdningskampanje 2018
God dyrevelferd for alle: På lag med naturen!

Som en naturglad nasjon er vi opptatt av friluftsliv. Vi verdsetter naturen og vi bryr oss om biologisk mangfold. Turer i skog og fjell er norsk tradisjon, og vi oppfører oss respektfullt der vi ferdes - også med hund. Vårt felles ansvar krever teamwork!

Fra 1. april til og med 20. august er det generell båndtvang i Norge. Dette gjelder alle, og er et av flere tiltak som iverksettes periodisk gjennom året for å håndtere overlappende interesser. Dette er et felles hensyn på lik linje med det generelle bålforbudet som skal hindre skog- og lyngbrann, jakt- og fredningstid for vilt, eller begrensninger ved motorferdsel i utmark. I en del områder kan det også være utvidet eller ekstraordinær båndtvang, og det er viktig å gjøre seg kjent med lokale tilpasninger i regelverket.

For at vi skal kunne ferdes i naturen og at det skal være plass til alle må vi tilpasse oss lovverk, årstid, lokale forhold, og andre dyr og mennesker. Slik bidrar vi til en kollektiv ivaretakelse av norsk natur, og vi er bevisst vårt ansvar når vi ferdes ute.

Hjelp bonden og reindrifta å verne om beitedyra på sommeren, og skån viltet med sine små fra løse hunder, på samme måte som vi ellers etterkommer øvrig lovverk og bestemmelser når vi ferdes i marka. Sammen er vi på lag med naturen!

Kampanjetekst: Erica Hogstad Fjæran
Illustrasjoner: Turid Saursaunet

 

 

 

 

 
Norsk Sau og Geit nsg@nsg.no                
Org. nr.: 970 134 808
Besøksadresse Moerveien 2A               
N-1430 Ås
Postadresse Postboks 104                
N-1431 Ås
Kontakt (sentralbord) Tlf.: (+47) 23 08 47 70