NTSG håper så mange som mulig blir med og fyller sosiale medier med sauer og lam på tirsdag! Da når vi også utover egne rekker!

 

Informasjon fra Bondelaget:

Tirsdag 19. mai oppfordrer Bondelaget alle sauebønder til å gi folk et innblikk i hverdagen din som bonde, og har invitert NSG til å bli med. Vi ønsker at flere skal se og få kunnskap om hvordan dyra har det, og hvordan maten de spiser blir produsert.

 

Hvordan gjør vi dette? Vi oppfordrer alle til å sende direkte på Facebook eller Instagram, eller legge ut bilder. Ved at mange gjør dette på samme dag, kan vi gi et reelt bilde av næringa. For dem som ikke kjenner landbruket, og spesifikt sau og lam, er det en veldig fin mulighet til å få et innblikk i livet på gården.

 

Vi ønsker oss glimt fra hverdagen: Hva gjør du en vanlig dag i sauefjøset eller med dyra på beite? Vis oss fôring og stell, hva er viktig for at dyra skal ha det bra, hva gjør du hvis noen blir syke, tekniske løsninger osv.

 

Vi har valgt å ha BondeTV med sau og lam nå i mai, fordi vi også viser det store forskjellene i landet. Noen steder er dyra ute på grønt gras, mens andre står midt i lamminga. Dette er verdifullt for oss å vise fram, og vi håper dere tar dere tid midt i den travle tida.

For de av dere som ikke er på sosiale medier, bruk dagen til å fortelle de du møter om din hverdag og din produksjon.

Noen bønder vil også sende direkte fra Norges Bondelag sin Facebookside og dele sin historie på deres Instagramkonto. Dette er innhold det er viktig å få spredd så budskapet når ut, så dere oppfordres til å dele dette.

 

Nedenfor følger en beskrivelse av hvordan det kan gjøres.

 

Slik kan du vise frem gården din på Facebook:

1. Send direkte på Facebook fra din egen profil, sett personverninnstillingene på innlegget til "offentlig". Logg inn og trykk på "send direkte" i postefeltet. Se vedlagte skjermbilde for beskrivelse. Når du har valgt direktesending, skriv inn tittel «BondeTV» og fyll inn i feltet «si noe om den direktesendte videoen din». Husk å bruke #bondeTV. Dobbeltsjekk at innstillingene står på offentlig, så flest mulig får se ditt bidrag.

Klikk på send direkte og kjør i gang. PS! Det kan være lurt å ha en god plan på hvordan du vil gjøre det før du går i gang.

2. Du kan også poste videoer eller bilder fra gården din du allerede har tatt. Del det på din egen Facebookside, merk med #bondeTV og sett personverninnstillingene til offentlig.

Merk alle videoer, bilder og direktesendinger med #bondeTV. Da er det lettere for oss og andre å søke opp innlegg.

Bondelaget har tidligere hatt BondeTV fra grishus, fjørfehus og storfefjøs. Her kan du se hvordan noen gjorde det https://www.facebook.com/bondelaget/videos/472032373387215/ 

 

Slik kan du viser fram gården din på Instagram:

1.  Klikk på «Din historie» øverst i venstre hjørne. Del film, legg til bilder eller tekst.

2. En historie blir ofte best når du først sier noe om hva du skal vise, og deretter deler en blanding av foto og film gjennom dagen fordelt på flere klipp.

3. For å legge til flere klipp gjennom dagen eller se historien din så langt, klikker du øverst i venstre hjørne igjen og holder knappen inne. Avslutt med å takke for deg.

4. Husk å sette profilen til offentlig (du kan endre tilbake etterpå). Bruk #bondeTV også her. Tilsvarende fremgangsmåte kan også brukes på historie på Facebook.