Banner Banner Banner Banner

Kalender

  Juli 2020
Ma Ti On To Fr
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Siste publiserte artikler

Åpen gård suksess!

28.08.2012 | Skrevet av Cathinka Kjelstrup

Åpen Gård i Eidsvoll og Ullensaker er arrangert og det med stor suksess.

Helge AasSøndag 12. august inviterte Laila og Helge Aas i Eidsvoll folk til gards på Nordgarden Aas i Åsleia. Hovedfokus lå naturlig nok på sau siden dette er den største sauegården i Akershus. Årets ferske lam lå på grillen og mange fikk nok øynene opp for hvor godt lammekjøtt er. Rundt 2000 besøkende tok turen til gården denne dagen. Av aktiviteter på programmet var øksekasting, ridning, saueklipping, gravemaskinføring, motorsagoppvisning og marked med mulighet for å få kjøpt ferske grønnsaker, poteter, saueskinn, honning m.m. Styret i Akershus Sau og Geit hadde flere delegater på plass hvorav Mina Sjuve stod for saueklippingen.

 

Helge Aas                  

I tillegg var det også kåring av vinner i Eidsvoll Ullensaker Blads navnekonkurranse på ett av gårdens lam. Dette lammet har blitt fulgt av avisen helt siden fødsel og moren har gjennom sommeren gått på skogsbeite med radiobjelle. Vinnernavnet ble Nøste, et søyelam som til høsten blir påsett. Eidsvoll Sau og Geit var godt representert under arrangementet og hadde blant annet en egen stand med informasjon om sau og gården samt muligheter for å smake fenalår.


En uke seinere, søndag 19. august, var det den unge bonden Lars Halvor Stokstad (26 år) sin tur til å åpne sin gård på Algarheim i Ullensaker. Åpen Gård i Ullensaker har de siste årene blitt arrangert med jevne mellomrom, men ikke årlig slik som i Eidsvoll. Lars Halvor driver hovedsakelig med storfekjøtt, melk – og kornproduksjon, men har også sauer, kaniner og katter på gården. I tillegg var det for anledningen mulighet til å beskue både griser, geiter, hest, høner og kalkuner for de besøkende.

Eidsvoll Gård

- Mange har vanligvis ikke noe særlig nært forhold til hvor maten vår kommer fra, og det får de blant annet et innsyn i her i dag. Det er hyggelig å vise frem hva vi faktisk driver med, sa Lars Halvor til Eidsvoll Ullensaker Blad under arrangementet.

Nærmere 1000 besøkende kom til Ringvoll Gård som for anledning lå badet i strålende solskinn i denne dagen. Hovedattraksjonen foruten å se alle dyrene var å se Mina Sjuve fra Feiring i aksjon med sauesaksa. Barna syns det var stor stas å se hvordan sauene ble nyfriserte og fjonge etter noen rundkast på scena. Det ble også prøvd sebrastripeklipp kombinert med løvemanke etter barnas ønske, men lammet brukte sin angrerett og ble helfrisert i neste klippeomgang.

Høyre: Mina Sjuve klipper

 

Venstre: designklipp i form av løvemanke og ufrisert hale.

Alle bildene er tatt av Hanne Eriksen, Akershus Bondelag. Alle bildene er fra Eidsvoll.
 

 

Vil du bli medlem
i NSG? Ta kontakt
med lokallaget

der du bor 

Annonser:

 --------------------------------

INFO OM
ROVVILTVARSLING

Kontaktinformasjon:
Stein Bentstuen
leder

Mobil: 975 92 748
mariwben@online.no

Mona Solberg,

sekretær
Mobil: 982 81 838
jonsolb3@online.no



 

 
Akershus Sau og Geit
Org. nr.: 988 573 302
Leder Stein Bentstuen
Odalsvegen 2, 2080 Eidsvoll
Kasserer Harald Reierstad
Hauger, 2040 Kløfta
Kontakt Stein Bentstuen, tlf: 975 92 748
mariwben@online.no