ØSTFOLD SAU OG GEIT

                                                                                                  Havnås, 22.10.18

Medlemsmøte
Årets høstmøte blir torsdag 01. november kl 19 på Grendehuset i Eidsberg.

Fylkesmannen i Østfold bevilget i 2017 midler til en studietur for å se hvordan en lever med rovdyr og hvilke konfliktdempende tiltak en benytter i utlandet. En gruppe bestående av noen sauebønder fra Østfold, representant fra vernersiden, samt representant fra Fylkesmannen i Østfold dro til Tyskland i begynnelsen av september i år. Resultatet av denne studieturen blir lagt fram på høstmøtet.
Det blir enkel servering. Vel møtt!

Ullinnsamling
Ullinnsamling i regi av Nortura blir i år mandag 12.11.18. Bilen er ved Nortura Sarpsborg fra kl 17.30-18.30 (kontaktperson Halvor Fjeld, tlf 926 56 916) og ved Felleskjøpet i Askim fra kl 20-21 (kontaktperson Rune Sandklev, tlf 901 71 888). OBS! Sekkene må være skikkelig lukket med høytråd/teip/strips etc, og merket med produsentnr, navn, telefonnummer og antall sekker som et minimum.

Fostertelling
Fostertelling er et godt verktøy for å kunne tilpasse fôringen frem til lamming for å få jevn fødselsvekt og unngå store enklinger, og kanskje også kunne sette over fosterlam så en kan unngå en del kopplam.
Noel Herbert kommer til Østfold i midten av januar. Påmelding gjøres til Rune Sandklev på epost r-sandk@online.no. Denne må inneholde

navn og adresse,
telefonnummer,
antall søyer som skal scannes og dato for start av parringen.

Påmeldingsfrist 20. desember. Kjøreplanen er tett så det vil ikke være mulig å melde seg på etter dette. OBS! Påmeldingen er bindende!
Informasjonen om fostertellingen blir sendt ut til de påmeldte pr epost når kjøreplanen er klar. Har du spørsmål kan Rune kontaktes på samme mailadresse.

 

For styret i ØSG,
Rune Sandklev