Årets fe-slepp startet ikke helt som planlagt, med at de brøt seg igjennom grinda øverst i hjørnet i storstøa. Ca. 50 dyr var slept da jeg oppdaget problemet og 8 dyr var igjen i støa.. Heldigvis fikk jeg inn igjen en flokk som gikk i nærheten. Men måtte borti Kongsvangene for å hente igjen en flokk. Fikk telt opp det jeg hadde og sammenlignet med det jeg trodde jeg skulle ha, så fant ut jeg manglet ca. 10 dyr. Så det ble en lang kveld og en litt annerledes start enn det jeg hadde sett for meg.
Turen innover til Samtjønna med ca. 130 dyr gikk fint og vi fikk dem ned til Trosvik-slåtten. Vi fikk opp strømtråden, som gjør underverket! Uten den hadde feet kommet opp til gjeterbua med en gang. Dugnad på støa, med å rette opp gjerdet å få på toppbord gikk fint. Og gjeterbua ble vasket og ble virkelig fin igjen :)
Ellers har dagene godt med på å gå opp og ned Trosvikslåtten-gjeterbua og senere Bjønnbekken og Jegerly. Tror jeg kan telle nesten 20 turer opp og ned..Det er mye hamn!  Jeg har vært mye sammen med feet og pratet mye med de, noe jeg tror fungerte bra iforhold til at de har roet seg. De har vært egentlig veldig rolige, holdt til rundt Nordrum-slåtten og innover mot Bjønnbekken. Har salt på Rudi-slåtten, Trosvik-slåtten, Skoslåa Prestangen, Nordrums-slåtten og Jegerly. Så de behøver ikke å gå langt for å finne salt. Rømlingene som ble borte på torsdag gikk lørdag i liea opp til Bølhøgda, som jeg fikk med ned til de andre. Var 9 stk. Først natt til i dag (søndag) hadde de gått lengre, opp til Jegerly og øvre-tjønnet. Nå er det bare å håpe at det holder seg forholdsvis rolige og ikke tar seg de alt for lange turene.

Godt å kommå nerri tjønnom.

NRF koser seg mellom Nordrums-slåtten og Bjønnbekken.

Lunsj-pause i trivelig selskap.

Lunsj-pause i trivelig selskap igjen.