Sankeuka er over og folk har fått tilbake sine kjære. Vi har vært heldige med været, særlig i starten på sanken. Til helgen kom det en del regn, og vi måtte utsette delingen på søndag etter store nedbørsmengder om natten og morgenen. Mange store og fine lam, men også en del som mangler en periode på skikkelig godt beite før turen går på slakteriet og mye god fårikål er i vente. Sankeopplegget har fungert greit og ingen dager ble utsatt. Lørdag var det regn og litt tåke, og det er ikke optimale forhold for sank. Mange har kommet igjen, men det mangler fortsatt noe, så det blir noen dager med ettersank. Feet har også kommet tilbake, mangler 3 stk.

Gjeterjobben er over for min del for å år. Jeg har hatt en fin sommer! Mange km og timer i fjellet er tilbakelagt, som har ført til mange fine turer. Jeg er litt overasket over at jeg ikke har funnet flere kadavere, men årsaken kan være mange. Kadaverfunn er nesten ren flaks å gå på og det har luktet lite av de jeg har gått på. Tror egentlig også det har vært litt mindre tap i år enn i fjor. Feet har det gått greit med. Syns de gikk mye i starten av sommeren. Tror det kan skyldes at det var veldig mye tordenvær inni fjellet første mnd. Senere har de gått relativt rolig og ikke de store vandringene.

Høsten har kommet for fullt i fjellet og vinteren kommer fortere enn man tror, og en ny påfølgende sommer kommer forhåpentligvis. Takk for i år!
Mvh. Bård V. Nordrum