Ellen og Therese: Vi var innover med NRF-kvigene til Samtjønna onsdag, og de som var med og gikk skrytte av at de aldri hadde løpt så lite før. Men det er farlig å glede seg for tidlig, for på natta ble det uvær og dagen etter var ca halvparten av NRF-kvigene borte. Vi var nede ved bjønnbekkbrua og fulgte spor oppover Imsdalsråket, fant en utbrytergjeng som stod under et bjørketre på snaufjellet og gjemte seg for regnet. Jeg fulgte disse til den nederste saltplassen ved Samtjønna, her resten av NRF-gjengen var og mange av Herefordene. Mye sau som stod rolig for været også her. Mens Ellen gikk lenger innover mot Eldådalen og fant resten av NRF-ungdommene der. Under mårråkaffen i dag fikk vi øye på en gjeng NRF i kikkert som var i god driv mot Eldåbua, vi fikk hjelp av Odd og sammen klarte vi å snu dem og følge dem attende der vi slapp dem på onsdag.

Ellen blir i Samtjønna til hvertfall i morgen kveld. Det hadde nok vært lurt å overnatte hos NRF-ene til de hadde roa seg, og Ellen hadde egentlig tenkt det, men det var et forferdelig uvær med regn og vind i går og i natt.

Jeg gikk hjem om storvarden og til Tromsbua i efta. Mye sau, spesielt til Laila & Håvard Amrud rundt gjeterbua i dag. Sterk vind og tidvis hagl på toppene, så sauen låg rolig nede i dalene og mange søkte ly i kjørra. I natt fikk jeg (utrolig nok) en SMS mens telefonen lå under hodeputa i gjeterbua om at ulven i Øyer var skutt, så vi ble veldig glade da vi våkna i dag tidlig. Vi har også hatt full husvask og rydding i gjeterdelen av gjeterbua, det trengtes.