Årets avlinger har gitt oss hodebry, men sjekk med din leverandør av kraftfôr, Norsk landbruksrådgivning, slakteri eller andre for råd og tips. Landbrukskontoret kan informere om avlingsskadeerstatning, så hør med dem om det. Det har også vært arrangert div møter i løpet av sommeren om tørken og dens utfordringer, og her har sikker flere av dere deltatt. På nettet finner man div distributører av grovfôr, så det er mulig å få kjøpt fôr om man måtte mangle noe. Noen steder er også sankingen utsatt, men uskikker på hva som skjer her i kommunen. Med signaler om et mere normalt vær utover så er det håp for både beite og avlinger i løpet av høsten, så vi krysser fingrene. 

Høsten er årets høytid for oss sauefolk, så nå er det tid for sank, kåring, fårikål og mye mer. Her er vårt program:

Ut på tur søndag 19. august. Oppmøte på Veslesetra kl 10.00 med tur til Skardet. Ta med det du trenger av mat og drikke for eget bruk. Denne turen egner seg for både store og små. Guide er Øyvind Myhrsveen, tlf 415 10 320

Torsdag 23. august styremøte sau & geit Myhrsetra kl 19.00

21 - 23. september klippekurs. Kurs for videregående. Påmelding til Knut tlf 905 75 919

​Torsdag 27. september er det Fårikålens dag. Som i fjor gir vi bort fårikålkjøtt til Linåkertunet, så her blir det middag for alle beborene på Linåkertunet. For de som ønsker å delta fra sau & geit så er det bare å møte opp i kantina på Linåkertunet kl 13.30. Si gjerne ifra om du kommer til Øyvind eller Knut

Lørdag 29. september er det kåring og oppstart av årets Fårikålfestival med bla gjeterhundoppvisning, klippekonkuranse, handel, sau og mye mer.

Søndag 30. september gjeterhundprøve på Nedre Tromsnes

Dette er hva vi har spikret så langt. Det vi vet, men ikke vi har dato på enda er bla fjøsmøte m/tema på fôring i septemer/oktober, høstmøte med aktuelle tema først i november ,tur til Staur for å se på værer først i november og julebord i desember. Mere informasjon om dette kommer etter hvert.