Julebrev Fåvang sau og geit
Et år er på hell, det er jul, og snart er det tid for 2017. Men først skal vi feire jul med familie og venner. Feire med godt mat. Pinnekjøtt og lammerull er obligatorisk, og i disse overskuddstider er det trivelig å se i riksdekkene nyheter at nettopp pinnekjøtt blir stadig mere populært.
Med et nytt år følger også tanken om å gjøre det enda bedre neste år, få gjort mere osv. Kanskje skal vi passe oss litt etter å "hige" etter "mere og bedre", men det ligger vel litt i naturen vår.
Gjennom året har vi hatt forskjellige møter med gode foredragsholdere som har lært oss enda litt til... Sist var på høstmøte hvor temaet var å ta vare på flest mulig lam. Nå som parringen er på hell gjelder det å tenke på det vi har lært slik at fostrene blir med hele veien fra parring til slakt. Diskuter med gode kollegaer og del dine råd. Det skaper både diskusjon og engasjement, og det skal til.
Årtes høydepunkt dette året var utvilsomt NM i sauklipping. Et fantastisk arrangement takket være god dugnadsånd blant våre medlemmer. På våre møter og tilstelninger er det et veldig godt oppmøte. Det setter vi i styret umåtelig pris på, og ikke minst det gir oss motivasjon å få til enda bedre arrangementer neste år.
Som jeg innledet med så er det nå først og fremst jul. Kos dere, pass på å gi sauen litt ekstra godt på julekvelden. Undertgnede gir godt høy, og det å kjenne lukten av høy, høre sauen tygge og se augan på sauen lyse opp med klart budskap om at "dette var godt, takk takk, ja det er mere verdt en en lottopremie. Det å være sauebonde er en lidenskap hvis det var noen som lurte på det.
Vi i styret ønsker å takke alle våre medlemmer for året som har gått, ønske dere en riktig god jul, og et nytt godt saueår når den tid kommer.
Her er litt oppsummering av året 2016:
Fjøsmøte Framigard Romsås
Lammekaffe
Kåring
NM saueklipping
Fjøsmøte Fjellstad
Høstmøte