Vårnytt
Våren kom fort, og maken til vår og påske skal man lete lenge etter. Som kjent etter den "søte kløe kommer den sure svie", og med det kom kald nordavind og lave tempraturer. Vi er enda tidlig i mai, så er vel normalt. Med bedre værutsikter inn mot neste helg er det håp om grønne frodige beiter om ikke lenge. I en travel tid som lamming er har det da skjedd noe allikevel både inne og ute. Her er en liten oppsummering:
Årets vårmøte var det Øyer/Tretten som hadde ansvar for. Vi var invitert til Stav for å høre om beredskapsplan i beiteseongen, lamming, rovdyr mm. Et veldig bra møte og ikke minst Marthe sin suppe og hjemmelagde kringle. Dette var siste innspurten før lamming, så nå er det alvor...
Lederne i hhv Ringebu, Øyer/Tretten og Fåvang
Før påske hadde vi invitert til møte med tema "årsutskrift fra sauekontrollen". Her måtte hver enkelt legge fram sine resultater, og hvor vi sammen diskuterte driftsopplegg, ga ris og ros mm. Trivelig og lærerikt, så håper på flere blir med ved neste anledning.
Konsentrert gjeng
Tradisjon tro var det grilling lørdag før palmesøndag. Denne gangen var vi utenfor Coop. I tilegg til å helgrille lam og kje hadde vi med oss flere lokale produsenter med skinn, garn, kjøtt og andre produkter fra sau og geit. En hyggelig dag med trivelig besøk både fra tilreisende og lokale. Takk til alle som stilte opp her, og spesielt til Håvard og Stein som var på plass allerede kl 07.00 for å starte grillen. Takk også til Jostein og Kari for poteter og til Fåvang Bondelaget som også var med å delte ut Yoghurt og Skyr. Imponert over hva vi får til her i Fåvang.
Noen bilder fra grillingen:
Påsketuren i år gikk ikke lengre en til fjøset, men man kan kose seg her også:
Så var det lammekaffe: