Utgangspunktet til kampanja var sjølvsagt det store reguleringslageret av sau og lam og at vi på denne store handelsdagen skulle markera produktet vårt med smaksprøver til kundar ved butikkar i Oppland. Etter tilbakemeldingar vi har fått var dette svært vellykka, sjå kommentarar under programmet:

Norsk Bonde- og Småbrukarlag sitt bilete.

På Oppland Bonde og Småbrukarlag sin Facebookprofil finn vi bilder og tekst frå Gausdal, Vinstra, Sel og Otta. Erling Skurdal og andre skriv i facebook - gruppa Saufolk frå Ringsaker. I tillegg har vi hørt frå Lesja, der Ola Hareland meldar om grilling av lam på Dombås med mange gode tilbakemeldingar om godt lammekjøtt. 

Hans Erling Ringvold frå Nordre Land meldar dette: 

Vi har i dag hatt grilling foran Kiwi Dokka! Meget velykket med 99,5 % positive tilbakemeldinger på smak og arangement!! Vi var 7-8 stk hele tiden sammen med Bonde og Småbrukarlaget.

Vi hadde leid inn kokk for anledning som hadde lagt kjøtt til marinering 24 timer før grilling osv.!! Jeg og Bjørn Rustestuen fra småbrukarlaget var der for 1 uke siden  og hørte etter at alt var klart og at mail fra Gilde med opplysninger var mottatt! I dag tidlig var det lite kjøtt igjen til salgs hos Kiwi, og ingen lammelår igjen i dag, selv om det var ganske bra i frysedisken for en uke siden. Det ble sagt at det var bestilt fra Kiwi sin side,men Asko greide ikke og levere????. Dette var synd, men vårt grillprosjekt var bra med ca 460 stk utdelte smaksprøver og alle dro fornøyde hjem. Hørte at Rema 1000 heller ikke greide å skaffe nok fryste lammelår, tomt fra leverandør/kjede også hos Rema???? Kiwi sin butikksjef var veldig positiv, og ga grillbriketter mm. gratis til oss!!

Frå Vinstra og Kvam melder det om mange trivelige og positive folk utanfor Kiwi Vinstra og Kiwi Kvam. Dei aller fleste som vi fekk stoppa likte også her produktet vårt veldig godt. Jonny Mathisen hadde fått kjøttet marinert av kokk og i tillegg vart kjøttet servert saman med god grønsakstuing. Butikkane her var også spurt og sjekka nøye på forhånd og hadde lam i butikkane, sjølv om utvalget for oss i næringa ikkje såg heilt fantastiskt ut. Artig med ein del kundar som ikkje likte lam, men som etter ein prat våga å smaka og faktisk likte produktet. Spesielt artig med ein småbarnsfamilie der barna etter smaksprøva pressa på slik at foreldra kjøpte lam til middag! Hovudtilbakemeldinga var: Lam er godt!!

Fåvang Sau og Geit hadde grilling av lammelår i skiver og kje ved Coop Prix på Fåvang, med tillegg av lokale mandelpoteter og kaffe m/smultringer. Knut Evensen melder om at dei vart svårt godt motteke.

Snertingdal Sau og Geit hadde grilling på Coop Prix med lammelår i skiver med tilbehør. I tillegg på standen var det lammeskinn og demonstrasjon av gjeterhund i arbeid, etter rapport frå Gunhild Landgraf.

God stemning utanfor Kiwi på Vinstra, der Ole-Petter Berget, Ola Kjorstad, Pål Kjorstad, Marthe Dypdalen og fotograf Vemund Hagen stod for standen.

Likeeins ved Kiwi i Kvam der Mari Synnøve Åsen Slåen, Anne Kari Haugalien, Jan Karenstuen, Jonny Mathisen og fotograf Ola Massing Sylte stod for standen. Sjå bileter under.