Haugaland gjeterhundlag var vertskap for årets FM, og arrangerte i tillegg FM for Hordaland dagen før.  Arena for dagen var hos Anne og Frode Handeland i Sveio, en flott arena, med gode fasiliteter.  

Etter innledende runde med deling med umerka dyr, gikk finalen med de 10 øverste plasseringene.  Etter vedtektene skulle det da være singling med merka dyr i tillegg.  Sauene var utfordrende å dele og single, så flere gikk ut på tid.  Sven Kverneland og Boddy løste oppgaven bokstavelig talt mesterlig, og ble årets fylkesmester med 101 poeng. 

- Jeg har holdt på med dette i 30 år, men ikke blitt fylkesmester før. Så dette var veldig kjekt! 

Sa Kverneland etter seieren.  Andreplass gikk til Olga Espevold og Dot med 99 poeng, som også ble Årets unghund.  Tredjeplass gikk til Erlend Kvinnesland, også med en unghund, Ziko, med 96 poeng. Vi gratulerer så mye!

RGL vil rette en takk til dommer Stein Dalland, som stoppet igjen etter eget fylkesmesterskap for å dømme Rogalands ekvipasjer. Ikke minst vil vi også rette en stor takk til Haugaland gjeterhundlag som har levert gode prøveforhold for både NS og FM to helger på rad.