Onsdag, 9. oktober tikket e-posten fra gjeterhundrådet i NSG inn, med positivt svar på RGLs søknad om å få være neste års NM-arrangør. 

- Vi håper at dette blir et flott løft for gjeterhundmiljøet i Rogaland på både på kort og lang sikt, og ikke minst som breddeaktivitet, sier leder i RGL Jacob Vetrhus.

Planene som er lagt så langt ble først presentert på kveldens NM-møte i Alvdal. Arenaen som er planlagt brukt ligger på Horpestad i Klepp kommune. Banen gir gode muligheter for 4-500 m utganger. Bjørn Østebrød og Jarle Horpestad er grunneierne som stiller eiendommen til disposisjon.

Innlosjering er planlagt på Bryne kro og hotell, som kun ligger 9 min kjøretur fra arenaen. - Vi har god dialog med hotellet, og de ser ut til å kunne tilby overnatting i forbindelse med NM til en god pris, forteller Vetrhus. Eneste usikkerhetsmomentet er tidspunktet for neste års NM.  Ettersom neste års EM arrangeres samme helg som NM har pleid å bli arrangert, må NM-helgen flyttes på i forhold til når den har pleid å arrangeres. Her satser man på en snarlig avklaring fra NSG.