I klasse 2, gikk Arvid Årdal og Winther av med seieren i Håmesterskapet for 4. år på rad i denne kassen. I tillegg vant ekvipasjen klasse 1 for 5 år siden. Dommer Torkjell Mauland premierte innsatsen med 96 poeng, 5 poeng foran nummer to i Hå-mesterskapt, Tore Mattingsdal med Kid. Nummer tre ble også Arvid Årdal, denne gang med hunden Vår, 88 poeng.

I klasse 1 stilte fem ekvipasjer til start. Karl Martn Matingdal og Tui vant med 89 poeng, foran broder Terje Mattingsdal og Labe med 84 poeng. Nummer tre ble Georg Fredrik Ueland og Fflei med 81 poeng.

Fullstendig resultatliste finnes på NSGs resultatsider, men vær oppmerksom på at resultatlista omfatter alle som stilte til start, ikke bare deltakerne i Hå-mesterskapet.

  

Arvid og Winther, Hå-mestre i klasse 2      Karl Martin og Tui, Hå-mestre i klasse 1

-----------

Hå vant kommunekampen
Hå vant årets kommunekamp mellom gjeterhundekvipasjer fra Time, Hå og Bjerkreim. Det er første .... og siste gang i konkurransens åtte-årige historie. Nå legges konkurransen ned.

Kommunekampen har i løpet av sin eksistensperiode vært en til dels attraktiv konkurranse mellom førere fra de tre kommunene i Sør-Rogaland. De siste to-tre årene har det imidlertid vært vanskelig å få avviklet konkurranser i hver av de tre, og nå er gjeterhundnemndene enige om å avvikle konkurransen.

Konmmunekampen har stort sett vært preget av toppresultatene til ekvipasjer fra Time og Bjerkreim, og ofte har Bjerkreim gått av med seieren sammenlagt. I år snudde det. Førerne fra Hå vant med et sammenlagtresultat på 136 poeng, mot Bjerkreims 131. Time ble i år sist med i alt 66 poeng.
Turneringens beste hund ble Sven Kvernelands Trixie fra Time.

    

Etter 8 år vant endelig Hå kommunekampen.                  Dommer Torkjell Mauland