Takk for utfordringen Ingvald!

Jeg heter Kristine Busk Lundereng, og er ei jente på 19 år som bor i Ålen. Da jeg var 16 år fikk jeg tak i min første hund, Diesel. Grunnen til at jeg var så ivrig på å få tak i border collie var fordi at hjemme på gården driver vi med sau, og har siden jeg var lita jente hatt flere border collier. Jeg har vært med mamma og pappa på en del hundstreninger før, og har alltid syntes at arbeid med hund har sett interessant og spennende ut. Da Diesel og jeg prøvde oss på sau for første gang så var Diesel 5 mnd. Så ble det et opphold i trening på sau, men mye dressur trening. Da han var fylt året deltok vi på et gjeterhundkurs i Synnerdalen. Dette sparket i gang hele prosessen, og dermed var jeg hekta. Etter der ble det mye trening på egenhånd både sommer og vinter med god hjelp fra mamma og pappa. Året etter så deltok vi på en del kurs hvor jeg møtte flere instruktører som ga mange gode innspill. Så gjennomførte vi vår første sausanking med et godt resultat. I oktober 2019 gikk vi vår første prøve, og fikk godkjent klasse 1.

I Holtålen så har vi fått et godt treningsmiljø, og det er mange sauebønder som har gått til innkjøp av en border collie og ser nytten i det. Vi trener sammen 1-2 ganger i uken og av og til sammen med folk fra Rørostraktene og Singsås. Jeg synes det er trivelig på trening og vi har gjerne en liten kaffeskvett og gode samtaler attåt.

Jeg sender gjeterstaven videre til en god treningskompis som har jobbet målrettet og gikk sin første gjeterhundprøve samme dag som meg. Jeg sender staven videre til Per Hinsværk.