Egil Syversbråten var innleid som instruktør for oss. Nord-Trøndelag gjeterhundlag stilte med 2 deltakere, Brynjulf Elden og Morten Munkeby. Fra Sør-Trøndelag gjeterhundlag var vi 4; Kjell Olav Hoel, Atle Skarsvåg, Odd Arve Bekken og Trude Hvalryg.

 

Lørdagen ble innledet med teori, og vi snakket blant annet om hvordan vi skal forstå og lese hund og sau, hvordan vi skal få til god kommunikasjon med hundefører, hva slags ansvar vi har som instruktører, hvordan vi trener hund og ulike treningsmomenter og treningsmetoder.

 

Senere på dagen trente vi på å gi instruksjon til hverandre med Egil som påpasselig observatør og innspiller. Vi plukket med oss tips og respons, og hodene var nok temmelig fulle av inntrykk da vi køya om kvelden.

 

Søndag fikk vi trent oss på å gi instruksjon til andre enn hverandre. Morten og Brynjulf hadde invitert ekvipasjer med mer og mindre erfarne hunder og eiere som stilte sporty opp som «prøvekaniner» for oss kl 09.00.

 

Vi prøvde på omgang å gi instruksjon mens de andre observerte på sidelinja. I tillegg til å forsøke å finne riktig måte å gå fram på i forhold til hund og sau, ble det lagt vekt på måten vi kommuniserte på i forhold til hundeføreren. Etter hver ekvipasje samtalte vi om hva vi fikk til og hva som kunne vært gjort annerledes.

 

Før vi avsluttet dagen, satte vi oss ned for å oppsummere og snakke litt mer teori. Vi fikk med oss mange gode innspill fra Egil, i tillegg til at hver av oss fikk personlige tilbakemeldinger på de instruksjonene vi hadde gitt «elevene» våre.

 

På vegne av oss som deltok for STGL, vil jeg både takke Egil Syversbråten for et godt instruktørkurs, og Morten Munkeby og NTGL som vert for arrangementet på Mære landbruksskole!

 

 

 

Hilsen Trude Hvalryg

Sør-Trøndelag gjeterhundlag