Bilde: Deltagere og tilskuere følger nøye med på det som skjer på banen.

Instruktører denne dagen var Atle Skarsvåg og Nina Sand. 6 deltagere med hund, og veldig mange som tok turen innom for å se litt på hvordan dette med gjeterhund fungerer.

Sauene bød på utfordringer i starten, de var ikke så veldig hundevandte og krevde litt trening. Var mange unge, uerfarne hunder (og førere), så sauene ble satt i kve når de skulle gå første runde. De mer erfarne hundene fikk jobbe på løse sau, og etter hvert ble de mer samarbeidsvillige. Fikk gått gjennom basic gjeterhundtrening, skjerming og å lære hunden å vike for press. Hvordan vi som førere skal plassere oss for å få hunden til å gå i den retningen vi ønsker. Forskjellige hunder krevde forskjellige løsninger. Noen måtte oppmuntres og gires litt opp, andre måtte roes ned. Mye å lære både på banen og som tilskuer.

Bildet: Shawn jobber med motvillig sau.

Til lunch fikk vi servert karbonadesmørbrød og vaffel, i oppvarmet garasje.

Etter lunch ble kvea fjernet og alle fikk jobbet på løs sau. Gikk litt fort i svingene innimellom, men stadig bedring. Førerne viste at de begynte å forstå hvordan de skulle jobbe for å få hunden til å gjøre som de ville.

Takk til Eivind Myklebust som stilte med flott treningsbane, sau og servering. Ett supert sted å holde kurs! Og takk til instuktørene Atle og Nina. Neste vinterkurs blir holdt i Klæbu søndag 2. mars. Instruktører der blir Stein Svedahl og Nina Sand. Info finner du HER

Minner også om ungdomskurs med Anne Kari Veikleenget på Frøya 1-2. mars. Fortsatt ledige plasser! Info HER